Evenimentul Zilei > Actualitate > Escrocheria anului în România. Au rămas fără 18 mii de euro
Escrocheria anului în România. Au rămas fără 18 mii de euro

Escrocheria anului în România. Au rămas fără 18 mii de euro

Câteva zeci de persoane din Mehedinţi şi Gorj au fost înşelate de reprezentanta unei agenţii de turism. Au plătit sute de euro pentru vacanţe fictive în ţări exotice. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 18.000 de euro.

Vacanțele a cel puțin 39 de familii au fost stricate de agenția de turism din Drobeta-Turnu Severin, al cărei administrator, o tânără de 27 de ani, le-a vândut sejururi fictive în țări exotice.

Oamenii au plătit între 380 și 1.4o0 euro pentru o vacanță în Dubai sau Turcia, însă relaxarea de lux s-a transformat într-o plimbare cu trenul până la București. Pentru că au primit facturile și chiar bilete de avion, o parte dintre turiști și-au făcut chiar și bagajele și au plecat spre Capitală. Unii au aflat și s-au întors de la gară, alții au înțeles că fuseseră înșelați doar la urcarea în avion, când li s-a spus că nu au bilet pentru cursa respectivă, iar când au sunat la hotelul din țara de destinație au aflat că nici rezervare nu aveau.

După mai multe sesizări, reprezentanta agenției de turism a fost reținută pentru 24 de ore și acum este sub control judiciar pentru 60 de zile. Cum și-a dat seama că infracțiunea de înșelăciune de care este acuzată o poate aduce pentru mult timp după gratii, încearcă să restituie banii turiștilor, numai că numărul plângerilor a ajuns la 39 și poate continua, scrie Radio România Actualități.