Avertismentul legat de neacordarea stimulentului vine din partea vicepreședintelui Sanitas, Iulian Pope.

„Despre stimulent

Au început să se împartă fluturașii de salariu pt angajații din sănătate și surpriză, salariații Institutului Matei Balș

NU au primit stimulentul mult clamat în spațiul public ,de către toate autoritățile !

Să ne amintim,primul pacient infectat cu COVID-19 în România a fost tratat la Matei Balș și de atunci au tot venit…dacă nu ei atunci cine?

Să fie “stimulentul ” bun doar pt campanie electorală?

Domnule ministru, respectați-vă promisiunea,acordați stimulentul cuvenit tuturor celor implicați în stoparea pandemiei!”, a scris Iulian Pope pe Facebook.

El a mai punctat, la Antena 3, că sporul ar trebui să se acorde în perioada stării de urgență.

Ministrul Sănătății: Niciun spital nu a trimis lista

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat de ce medicii nu au primit cei 2.500 de lei. El susține că spitalele nu au trimis listele cu numele medicilor care pot beneficia de acest stimulent.

„Așteptăm nominal listele prezentate de conducătorii unităților sanitare. N-am primit de la niciun spital. Așteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuții la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, acești oameni care au lucrat. Mai rămâne să știm și care sunt acești oameni. N-avem la nivel central de unde să știm”, a declarat Nelu Tătaru.

Guvernul a luat în calcul 75.000 de cadre medicale care să beneficieze de aceasta recompensa. La mijloc sunt 120 de milioane de euro, bani relocaţi din proiectele derulate la Ministerul Fondurilor Europene.