Evenimentul Zilei > Actualitate > Eroare sau „armate de troli ” la Facebook. Milioane de utilizatori au fost afectați
Eroare sau „armate de troli ” la Facebook. Milioane de utilizatori au fost afectați

Eroare sau „armate de troli ” la Facebook. Milioane de utilizatori au fost afectați

Mulți utilizatori s-au plâns că postările de pe Facebook le-au dispărut fără urmă, la numai câteva minute după ce le-au publicat. Acest lucru s-a întâmplat în doar trei țări europene: România, Marea Britanie și Franța.

Într-un răspuns oficial, compania a explicat că postările au dispărut în urma unei erori în sistemele automatizate, întrucât o parte dintre acestea au fost, în mod eronat, marcate ca fiind spam. Facebook a promis remedierea problemei, potrivit libertatea.ro

 „O eroare ne-a afectat astăzi sistemele automatizate, ceea ce a însemnat că unele postări au fost, în mod incorect, marcate ca fiind spam. Am identificat și soluția pe care o vom aplica pentru a rezolva problema. Ne cerem scuze tuturor celor afectați”, a transmis Facebook.

 Așa s-a întâmplat și în cazul postării Ambasadei Suediei, despre cei cinci conspiratori care au vrut în 1792 să-l asasineze pe regele Gustav III.

Oamenii s-au întrebat dacă postările nu au dispărut din cauza unor „armate de troli” care dau report la diverse lucruri. De precizat că Facebook face schimbări la algoritmii de identificare a știrilor false și a dezinformărilor, astfel că erori ar mai putea apărea.