În vârstă de 43 de ani, Marcelo Gallardo, este în capul listei Barcei fiind deja contactat. Pentru moment, fostul mijlocaș a refuzat politicos, pentru a se putea concentra asupra obiectivelor pe care le are cu echipa sa, River Plate, informează digisport.

Marcelo Gallardo se află la a doua sa experiență ca antrenor, după ce a mai pregătit pe Nacional între 2011 și 2012. O antrenează pe River Plate din iunie 2014, echipă cu care a câștigat Copa Libertadores la începutul acestui an, chiar împotriva marii rivale Boca Juniors. Acum, echipa sa este din nou cu un pas în finală, după ce s-a impus în prima manșă a semifinalelor cu 2-0 tot împotriva celor de la Boca.

Gallardo are contract cu River Plate până în decembrie 2021, însă s-au putea lăsa tentat de o provocare precum Barcelona. La un moment dat, Gallardo a fost și pe lista lui Lyon, mai ales că francezii îl cunoșteau bine de pe vremea când era jucător la Monaco sau PSG.

La Barcelona, Gallardo ar avea șansa să lucreze cu conaționalul său, Lionel Messi, ceea ce ar reprezenta a doua dată când starul catalanilor ar fi antrenat de un conațional, după ce a mai fost pregătit de Gerardo Martino.

Marcelo Gallardo a adunat 44 de selecții și 13 goluri, pentru naționala Argentinei.

Ernesto Valverde are contract până pe 30 iunie 2020.

Valverde a fost, în câteva rânduri, sub tirul comentariilor, din cauza unor rezultate oscilante, mai ales în ultimele două sezoane din Champions League, atunci când a suferit mari eșecuri.

De exemplu, în urmă cu două sezoane, după ce a învins cu 4-1 AS Roma în turul sferturilor de finală, Barcelona a fost eliminată pe Olimpico. Apoi, în sezonul trecut, echipa lui Valverde a fost eliminată de echipa care avea să câștige și trofeul, Liverpool. După 3-0 în tur, catalanii au pierdut cu 0-4 în semifinale.

Ernesto Valverde a semnat cu Barcelona în iunie 2017 și a câștigat 4 trofee cu catalanii: două titluri, o Cupă a Spaniei și o Supercupă a Spaniei.