Evenimentul Zilei > International > Erdogan face PRĂPĂD în Turcia. Noi măsuri RADICALE
Erdogan face PRĂPĂD în Turcia. Noi măsuri RADICALE

Erdogan face PRĂPĂD în Turcia. Noi măsuri RADICALE

Autorităţile turce au anunţat miercuri demiterea a peste 1.600 de militari, printre care o sută patruzeci şi nouă de generali şi amirali, precum şi închiderea a zeci de ziare, reviste, posturi TV şi radio pentru implicare în lovitura de stat eşuată din 15 iulie.

"Ei au fost demişi pentru complicitate în tentativa de lovitură de stat", a declarat un responsabil citat de France Presse, precizând că este vorba despre 87 de ofiţeri superiori ai armatei terestre, 30 din forţele aeriene şi 32 din cadrul marinei turce.

Forţele armate turce au în jur de 350 de generali şi amirali.

Printre cele peste 130 de mijloace de comunicare în masă vizate de această măsură se numără trei agenţii de presă, 16 canale de televiziune, 23 posturi radio şi 45 de ziare, la nivel naţional dar şi local.

Agenţia de presă Cihan face parte dintre acestea, precum şi televiziunea prokurdă IMC TV şi cotidianul de opoziţie Taraf.

Cotidianul Zaman şi versiunea sa în engleză Today's Zaman – care făceau parte cu Cihan dintr-un holding legat de predicatorul Fethullah Gulen până când au fost trecute sub controlul guvernului în martie – au fost de asemenea închise.

Măsura este susceptibilă să provoace în continuare îngrijorare în rândul grupurilor pentru drepturile omului şi aliaţilor occidentali ai Turciei cu privire la epurarea condusă de preşedintele Tayyip Erdogan în urma loviturii de stat militare eşuate din 15-16 iulie, notează Reuters.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: