Evenimentul Zilei > International > Erdogan, replică DEVASTATOARE la atacul Germaniei: „Nimeni nu are dreptul să se amestece”
Erdogan, replică DEVASTATOARE la atacul Germaniei: „Nimeni nu are dreptul să se amestece”

Erdogan, replică DEVASTATOARE la atacul Germaniei: „Nimeni nu are dreptul să se amestece”

Preşedintele turc a lansat, duminică, un atac fără precedent la adresa Germaniei cerând să nu se amestece în afacerile interne ale șării sale. Recep Tayyip Erdogan ripostează, după ce Berlinul și-a exprimat indignarea când un grup de militanți pentru apărarea drepturilor omului au fost arestați la Istanbul.

„Nimeni nu are dreptul să se amestece în afacerile interne ale Turciei”, a spus Erdogan, în cursul unei conferinţe de presă, răspunzând la o întrebare referitoare la recentele critici germane privind situaţia drepturilor omului în Turcia, potrivit Agerpres.ro.

Germania și-a exprimat indignarea față de arestarea mai multor militanți pentru apărarea drepturilor omului la Istanbul. Unul dintre cetățenii arestați era de origine germană. După acest incident, Berlinul a anunțat că ar putea să adopte față de Turcia măsuri care să peenalizeze economic această țară.

„Nu putem să acceptăm ceea ce se petrece în Turcia”, a declarat duminică preşedintele german Frank-Walter Steinmeier pentru canalul de televiziune public ZDF, potrivit unor extrase din interviu.

Totodată, șeful cancelariei federale germane, conservatorul Peter Altmaier, a declarat că guvernul geerman inteenționează să ceară la Bruxelles înghețarea fondurilor europene destinate Turciei.