Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat că va continua discuţiile cu directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în această seară, cu privire la epidemia de rujeolă care a produs atâta îngrijorare.

„Eu în seara aceasta continui discuţiile cu doamna Jakab, directoarea regională din cadrul OMS (n.r. – Jakab Zsuzsanna), tocmai pe această temă. Sunt în Muntenegru la o întâlnire cu dânsa, pentru că acest lucru a produs îngrijorare în rândul oficialilor şi este nevoie să luăm măsuri urgente”, a afirmat Pintea, potrivit Dc News.

„Eu spun că este vina noastră, a tuturor, pentru că nu am fost în stare să comunicăm ceea ce trebuia comunicat”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 16 februarie este de 10.836, din care 38 de decese.

În săptămâna 12-16 februarie au fost raportate încă 87 de cazuri nou confirmate în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti. Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. „Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.”, a mai spus ministrul Sănătăţii, potrivit sursei citate.