După micuțul Medhi de 8 ani, audiat la comisariatul din Nice, pentru că ar fi declarat în clasă „Eu nu sunt Charlie, eu sunt cu teroriștii!”, și după băiețelul din Villers-Cotterets care ar fi strigat „Allah Akbar”, fetița de 10 ani a fost chemată să dea explicații pentru ce a scris într-o lucrare de control în legătură cu atacul criminal de la Charlie Hebdo.

Mai ales următoarea frază a fost considerată alarmantă:

„Sunt de acord că teroriștii i-au ucis pe ziariști, pentru că și-au bătut joc de religia noastră.”

„Este neliniștitor când auzi asemenea cuvinte”, a explicat procurorul Georges Gutierez, citat de Nice Matin. „Este posibil să fi reprodus ce a auzit la ea acasă.”

Procurorul a explicat că aceasta este procedura standard:

„Învățătorii sesizează un comportament pe care îl apreciază ca anormal și îl semnalează pe linie ierarhică. În final, este sesizat parchetul.”

Totuși, procedura normală nu a fost respectată în acest caz, pentru că o angajată a municipalității a alertat jandarmii. „În nume propriu”, subliniază procurorul.

„Nu cred că reacția personalului municipal a fost cea mai fericită”, apreciază primarul Marc Daunis.

La școală, cadrele didactice „au tratat incidentul într-o manieră pedagogică”, a dat asigurări conducerea unității școlare:

„Eleva a înțeles și nu a mai avut acest fel de mesaj.”

Ancheta a fost închisă și clasată. Procurorul confirmă:

„Nu știm de ce a scris asta (…) Poate a fost impresionată de context, care a perturbat-o puțin (…) Nu este o familie cu probleme. N-am sesizat nimic anormal.

„Este un non-eveniment”, a conchis procurorul Gutierez.