Femeia vindea plante medicinale în Sokoma, un sat izolat situal în apropierea fronierei dintre cele două ţări. Ea susţinea că poate vindeca Ebola şi chema la ea persoanele bolnave. Vindecătoarea s-a infectat la rândul ei şi a decedat, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu femeile care au venit la înmormântarea sa, scrie mediafax.ro.

În acest fel, virusul a început să se răspândească rapid în Sierra Leona şi în celelalte două ţări care mai sunt afcetate de epidemie, Nigeria şi Liberia. La început, a fost un focar, iar acesta s-a transformat în epidemie la jumătatea lunii iunie, când virusul a ajuns în Kenema, un oraş multietnic cu 190.000 de locuitori care deţinea deja un record mondial trist de febră de Lassa, o altă formă de febră hemoragică similară Ebola, potrivit aceleiaşi surse.

Primul infectat: un copil de doi ani

Prima persoană care a contractat virusul Ebola a fost un băieţel de doi ani din Meliandou, provincia Guéckédou, situată la graniţa cu Liberia şi Sierra Leone. Acesta s-a îmbolnăvit de Crăciun şi a decedat înainte de Anul Nou. La scurt timp, s-au îmbolnăvit şi membrii familiei sale, precum şi persoanele care au participat la funeraliile uneia dintre persoanele decedate.

Citiţi mai mult: IPOTEZĂ. Epidemia de EBOLA ar fi pornit de la un copil de doi ani din Guineea, care a decedat în luna decembrie

Ultimul bilanţ: 1.350 de morţi

Potrivit celui mai recent bilanţ făcut public de OMS, 1.350 de persoane au murit din pricina virusului febrei hemoragice. Cel mai mare număr de noi decese, în ultimele două zile, s-a înregistrat în Liberia: 95. În Liberia, în ultimele două zile, nouă persoane au murit. În Guineea, s-au înregistrat două decese, în acelaşi interval.

Citiţi mai mult: EPIDEMIA DE EBOLA. Cel mai recent bilanț al OMS indică decesul a 1.350 de oameni

Te-ar putea interesa și: