Evenimentul Zilei > Monden > Enigma pe care Prințul Philip a luat-o în mormânt. Coincidențele uimitoare și legătura cu Tesla
Enigma pe care Prințul Philip a luat-o în mormânt. Coincidențele uimitoare și legătura cu Tesla

Enigma pe care Prințul Philip a luat-o în mormânt. Coincidențele uimitoare și legătura cu Tesla

Moartea prințului Philip, cu două luni înainte de a împlini un secol de viață, a îndoliat Europa. Viața sa a fost marcată însă de o serie de coincidențe stranii.

Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la 99 ani, în a 99-a zi a anului, conform calendarului gregorian. 9 este cifra care apare și în etatea sa din momentul morții, dar care s-a repetat și de-a lungul vieții sale, observă honey.nine.com.au.

Cifra 9 a marcat momentele cheie din viața Prințului Philip

 Astfel, Prințul a cerut-o în căsătorie pe viitoarea suverană Elisabeta a II-a în vara lui 1946, însă abia pe 9 iulie anul următor el a primit binecuvântarea Familiei regale, iar logodna a fost anunțată public. Cifra s-a repetat la retragerea prințului din serviciul public, în august 2017, când avea 96 de ani. Până la acel moment îndeplinise 22,219 angajamente publice de la preluarea mandatului de prinț consort, din anul 1952.

Un moment cheie în viața sa a fost accidentul de mașină din 2019. Philip conducea un Land Rover în regiunea Sandringham când a ieșit de pe autostradă și s-a lovit de o altă mașină, provocând deraparea acesteia.

Data morții sale coincide cu codul 369 descoperit de Nicola Tesla

Mai mult, data morții ducelui de Edinburgh, 9 aprilie 2021, dă cifra 9 dacă se adună toate cifrele, conform codului 369 descoperit de faimosul inventator  Nicola Tesla. Acest cod misterios a fost folosit într-o serie de capodopere ale lui Da Vinci precum Mona Lisa sau Cina cea de taină. O teorie în care Tesla a crezut era aceea că 9 este numărul universal, un simbol religios al sfârșitului. Cifra are o semnificație aparte în sfintele Scripturi, căci, potrivit corintienilor, existau 9 daruri spirituale ale lui Dumnezeu: credința, înțelepciunea, miracolele, profeția, cunoașterea, vindecările, distincția între spirite, cunoașterea limbilor și interpretarea limbilor.

Moștenirea Prințului Philip a fost subminată de angajamentul său pentru progresul științei și revigorarea spirituală în rândul bisericii. Deci nu este o surpriză faptul că data morți sale a fost văzută de unii ca  o coincidență divină. De exemplu, biograful Casei regale Robert Lacey a declarat la BBC că interesul lui Philip pentru știință și renașterea „forței spirituale a oamenilor clerului, care erau puțin epuizați”s-a numărat printre cele mai mari realizări ale vieții sale.

În plus, soțul Reginei Elisabeta a II-a a murit cu doar două luni înaintea aniversării celei de-a 100 zi de naștere, pe 10 iunie 2021, o altă cifră care are o semnificație bizară pentru cei importanți din viața sa. Așa cum observa site-ul Gematria Effect, cadrul de timp dintre data morții și cea în care urma să împlinească un secol de existență, 62 de zile, poartă semnificația unei vechi practici Kabbala de a codifica cifrele prin cuvinte. Această practică a validat faptul că anumite cuvinte ca „regină”, „sacrificiu” și porecla lui Philip, „Mountbatten”, dau împreună cifra 62.

Citește și Prințul Philip, gest incredibil înainte de a muri. Și-a proiectat propriul Land Rover pentru a i se transporta sicriul