Evenimentul Zilei > Actualitate > Englezii se tem că ar putea da peste naționala României în grupele turneului final: „Sunt la fel ca grecii care au câştigat EURO!”
Englezii se tem că ar putea da peste naționala României în grupele turneului final: „Sunt la fel ca grecii care au câştigat EURO!”

Englezii se tem că ar putea da peste naționala României în grupele turneului final: „Sunt la fel ca grecii care au câştigat EURO!”

Naționala României își va afla, astăzi, de la ora 19:00 (în direct la Dolce Sport 1) adversarele din grupa de la Campionatul European din Franța.

După o pauză de 8 ani, reprezentativa României va evolua din nou la un Campionat European, iar de data aceasta „tricolorii” au spus că și-ar dori să înfrunte sleceționata Angliei în grupa turneului final de anul viitor. La CE din 2000, România a triumfat în fața naționalei din Albion, în ultimul joc al grupei, scor 3-2, reușind calificarea în „sferturi”.

Acum, englezii, ținând cont de acest aspect, vor să evite trupa lui Anghel Iordănescu la Europeanul din Franța. „România prezintă aceeaşi disciplină, etică şi defensivă redutabilă, asemeni grecilor care au şocat Europa reuşind să câştige EURO în 2004. Anghel Iordănescu nu se lasă păcălit de clasarea bună a echipei sale în ierarhia UEFA (n. red locul 16) şi nici de faptul că are cea mai bună defensivă a preliminariilor. Se plânge de faptul că jucătorii săi nu evoluează la echipe de top în Europa”, scrie BBC într-o analiză a naţionalei noastre.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.