FC Liverpool și Tottenham Londra își vor disputa finala Ligii Campionilor, ediția 2018 – 2019. Trofeul va ajunge la una dintre reprezentantele Premier League, cea mai vizionată competiție de fotbal din lume.

Moura, meciul vieții

Liverpool și Tottenham s-au calificat miraculos în ultimul act al Champions League. Echipa lui Jurgen Klopp a întors în fața Barcelonei dezavantajul din tur, scor 0-3, impunânduse în retur cu 4-0. Londonezii au fost învinși de Ajax Amsterdam, în prima manșă, pe teren propriu, scor 0-1, și au câștigat în Olanda cu 3-2.

Un meci formidabil au reușit elevii lui Mauricio Pochettino pe „Johan Cruyff” Arena. Conduși cu 0-2, după reușitele lui Matthijs de Light (5) și Hakim Ziyech (35), englezii au revenit în partea a doua, grație unui hattrick istoric al lui Lucas Moura (55, 59 și 90+6).

Tottenham, la prima finală de Champions League

Astfel, pentru prima dată în istoria competiției, Tottenham va lupta pentru trofeul Ligii Campionilor. Ajax a ratat ocazia de-a ajunge la acest nivel, după o absență de 23 de ani.

În schimb, Liverpool va încerca să răzbune eșecul suferit în finala de anul trecut, atunci când „cormoranii” au cedat în fața lui Real Madrid, scor 1-3. O singură dată în istorie s-a mai întâmplat ca cel mai important trofeu european să fie disputat de două echipe engleze. În 2008, Manchester United a învins-o pe Chelsea, scor 1-1 și 6-5 după executarea loviturilor de departajare. În aces sezon, finala este găzduită de „Wanda Metropolitano”, la data de 1 iunie.