Micuţa Asenat, care cântăreşte 3,1 kg, s-a născut la ora locală 02:30 (06:30 GMT), relatează Agerpres.

Mama copilului, aflată în a noua lună de sarcină, a sunat cu puţin timp înainte la poliţie anunţând că este pe cale să nască. Poliţiştii de la Autoritatea portuară, în responsabilitatea cărora se află staţia de metro rapid care leagă Manhattan-ul de New Jersey, au pregătit mezaninul holului staţiei de metrou pentru naştere şi au asistat-o pe tânăra mamă.

Serviciile medicale de urgenţă au ajuns cu două minute înainte de naşterea fetiţei care prezenta o stare bună de sănătate, a declarat un purtător de cuvânt al Autorităţii portuare din New York şi New Jersey, Joe Pentangelo.

Fetiţa, fratele ei în vârstă de doi ani şi părinţii lor au fost apoi transportaţi la spitalul Beckman, din sudul Manhattan-ului.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo i-a felicitat pe părinţii fetiţei pe Twitter, precum şi pe agenţii de poliţie care au ajutat la venirea pe lume a copilului.

Pe locul Turnurilor Gemene distruse în atentatele de acum 14 ani a fost ridicat un nou complex World Trade Center la care lucrările nu au fost complet finalizate.