Într-una din serile trecute, o patrulă de jandarmi au oprit mașina în care se aflau cei doi indivizi, pentru un control de rutină, din cele care se fac în timpul stării de urgență, la una din intrările în municipiul Iași.

Potrivit Ziarului de Iași, în timp ce oamenii legii își făceau treaba, unul dintre cei doi, cuprins de emoție, a cerut permisiunea să meargă câțiva metri mai încolo, ca să-și facă nevoile. În vreme ce se depărta de mașină, un jandarm l-a observat cum arunca un pachețel în iarbă. L-a ridicat, iar când l-a desfăcut a descoperit heroina, astfel că a chemat poliția.

În urma verificării conţinutului, poliţiştii au descoperit că este vorba de aproximativ 12 grame de heroină și cum cei doi tineri nu au dorit să dea explicații despre proveniența drogurilor au fost trimiși în fața judecătorilor cu propunere de arestare.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Z.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi L.C.C., cercetat pentru trafic de droguri de mare risc şi deţinere fără drept de droguri de mare risc, pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 4 iunie, inclusiv“, se arată în decizia judecătorilor Tribunalului Iaşi.