Evenimentul Zilei > Justitie > EMOŢII pentru Mircea Băsescu. Magistraţii AU STABILIT la ce dată SE VA PRONUNŢA SENTINŢA în cazul său
EMOŢII pentru Mircea Băsescu. Magistraţii AU STABILIT la ce dată SE VA PRONUNŢA SENTINŢA în cazul său

EMOŢII pentru Mircea Băsescu. Magistraţii AU STABILIT la ce dată SE VA PRONUNŢA SENTINŢA în cazul său

Magistrații Tribunalului Constanța au stabilit data pentru pronunțarea sentinței în cazul lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână.

La 21 decembrie, ambii vor afla ce au decis judecătorii în cazurile lor. Anunţul a fost făcut după ce vineri a avut loc ultimul termen de judecată în procesul în care cei doi sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în dosarul în care este implicată familia lui Bercea Mondial.

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru ambii inculpați, cu precizarea că în cazul lui Mircea Băsescu a fost solicitată pedeapsa maximă prevăzută de lege. De asemenea, DNA a cerut confiscarea şi sumei de 250.000 de euro de la Băsescu și a sumei de 350.000 de euro de la Căpățână.

Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea acestuia. Apărătorii au susținut că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări, au cerut ca ea să fie cu suspendare sub supraveghere.

Cei doi au fost trimiși în judecată în iunie 2014, iar cinci luni mai târziu a început derularea procesului. Cercetați iniţial în stare de arest preventiv, cei doi au ajuns ulterior în arest la domiciliu și apoi au fost plasaţi sub control judiciar.

Potrivit DNA, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (n.r. – Florin Anghel), prin intermediul lui Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații care se ocupau de cazul lui Sandu Anghel.