Magistrații pot începe judecarea cazului Tel Drum, proces care a stat în Camera Preliminară aproape doi ani de zile, trimis în judecată în decembrie 2017. Contastațiile făcute de inculpații Pitiș, Vișan și Neda au fost respinse. Cu alte cuvinte, s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriu, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și astfel, procesul poate începe.

Societatea Tel Drum și doi dintre directorii acesteia, Petre Pitiș și Mircea Vișan au fost trimiși în judecată pentru folosirea de documente false, în vederea obținerii ilegale de fonduri europene, pentru achiziționarea de stații de asfaltare. Florea Neda și SC WFA Impex SRL , cu reprezentantul Ion Florian au fost trimiși în judecată pentru complicitate.

Liviu Dragnea, în tensiune

Dosarul Tel Drum II, care-l vizează pe Liviu Dragnea ar putea fi soluționat cel mai probabil până la finalul anului 2019, spune Călin Nistor, șef interimar al DNA.

„Procurorul este independent pe solutie și pe activitatea de urmărire penală (…) Am avut o discuție cu șeful de secție și procurorul de caz. Probabil, până la sfârșitul anului va fi dată o soluție în acel caz”, a precizat Călin Nistor, potrivit Ziare.com.