Evenimentul Zilei > International > PREȘEDINTELE a cedat. MESAJ extrem de DUR pentru PROTESTATARI. „Să le fie RUȘINE”
PREȘEDINTELE a cedat. MESAJ extrem de DUR pentru PROTESTATARI. „Să le fie RUȘINE”

PREȘEDINTELE a cedat. MESAJ extrem de DUR pentru PROTESTATARI. „Să le fie RUȘINE”

Președintele francez Emmanuel Macron a condamnat dur protestele violente ce au avut loc în Paris, în urma cărora cel puțin 19 persoane au fost rănite și 40 de persoane au fost arestate, relatează BBC.

Polițiștii francezi au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care își manifestau dezacordul față de scumpirea carburanților înregistrată în a doua săptămână de manifestații,

„Să le fie rușine celor care au atacat ofițerii. Nu există loc de violențe în Franța”, a declarat Emmanuel Macron.

Peste 100.000 de persoane au protestat sâmbătă în 1.600 de locații din Franța, a transmis Ministerul de Interne din Franța. În Paris, 8.000 de persoane s-au alăturat manifestației.

Având în vedere evenimentele violente din zona Champs-Élysées, peste 5.000 de ofițeri de poliție au fost trimiși pentru a supraveghea protestul. Autoritățile au ridicat bariere de protecție pentru a împiedica accesul în palatul prezidențial și alte instituții publice.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcați în veste reflectorizante, pe care toți șoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga țară, obstrucționând accesul la depozite de carburanți, centre comerciale și unele fabrici.

Manifestanții protestează față de scumpirea prețurilor carburanților după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.