Evenimentul Zilei > EVZ Special > Emisiunea „LUMINI ȘI UMBRE”. Iulian Chifu: Rusia nu mai are capacitatea de a smulge noi teritorii de la Ucraina | VIDEO
Emisiunea „LUMINI ȘI UMBRE”. Iulian Chifu: Rusia nu mai are capacitatea de a smulge noi teritorii de la Ucraina | VIDEO

Emisiunea „LUMINI ȘI UMBRE”. Iulian Chifu: Rusia nu mai are capacitatea de a smulge noi teritorii de la Ucraina | VIDEO

Moscova este lipsită de capacitățile necesare cuceririi de noi teritorii ucrainene, precum zonele care ar asigura un culoar terestru spre Crimeea, a declarant Iulian Chifu, directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, în emisiunea „Lumini și umbre” de la postul B1 TV, moderată de Dan Andronic.

„Apropos de capacitățile Rusiei, ea nu mai are capacitatea de a mai face un pas și de a mai lua un teritoriu, nici măcar regiunea Zaporojie și Kerci ca să se lege de Crimeea. Pentru asta trebuie capabilități militare, bani, niște resurse pe care Federația Rusă nu le are și nu le va avea pe termen mediu”, a declarant analistul.

El a reamintit că peninsula Crimeea, a cărei anexare a costat bugetul rus circa 1.5 la sută din PIB, este în continuare aprovizionată cu apă și energie electrică din Ucraina.

„ Iar peste Kerci (strâmtoarea dintre Crimeea și Rusia continentală, peste Marea Azov, n.r.) să faci acel celebru pod, nu se poate face, au realizat că tehnic nu se poate face. Deci acolo sunt probleme de mult mai multe categorii, nu pot fi compensate”, a subliniat Iulian Chifu.

Emisiunea este difuzată astăzi, de la ora 22.00 și, în reluare, mâine, de la ora 14.00.

CLICK PE IMAGINEA PENTRU A VEDEA EMISIUNEA ÎN DIRECT

Emisiunea va fi difuzată și, în reluare, mâine, de la ora 14.00.