Eminem, marele favorit al Premiilor Grammy şi în 2011

Eminem, marele favorit al Premiilor Grammy şi în 2011

Staples Center din Los Angeles va găzdui, pe 13 februarie, cea de-a 53-a ediţie a Premiilor Grammy. Preferaţi şi anul acesta sunt consacraţii. O luptă strânsă se poartă între cântăreţii de rap.

Cu 11 trofee Grammy câştigate de-a lungul carierei şi cu mândria de a fi primul artist care a câştigat de trei ori consecutiv la categoria "Cel mai bun album rap", Eminem se aşteaptă ca şi în 2011 să rămână în frunte, iar de data aceasta să câştige "Albumul anului". Artistul a mai fost nominalizat la această categorie d e două ori, însă şansele nu au fost de partea sa.

În urmă cu doi ani, albumul "The Eminem Show" a pierdut în favoarea lui "Come Away With Me" al lui Norah Jones, iar acum un deceniu premiul i-a fost suflat de Steely Dan şi al său " Two Against Nature", despre care critica a spus atunci că ar fi câştigat inexplicabil, fiind greu de crezut că un veteran al muzicii pop ca Steely ar fi putut deveni favorit al publicului pentru o muzică rap cu versuri deloc sugestive. De la acel moment mai puţin plăcut, cariera lui Eminem a evouat constant, cântăreţul adunând în palmares, pe lângă premiile muzicale, un Oscar pentru cel mai bun cântec original "Lose Yourself", coloana sonoră a filmului "8 Miles".

La cea de-a 53-a ediţie a Premiilor Grammy, Eminem conduce cu 10 nominalizări, un puternic contracandidat al său fiind considerat rapperul Jay-Z, cu doar şase nominalizări. Cei doi artişti se vor confrunta la patru categorii: "Melodia anului", "Cel mai bun featuring" - Eminem cu Rihanna ("Love the Way You Lie") şi Jay- Z cu Alicia Keys ("Empire State of Mind", coloana sonoră a peliculei "Totul despre sex 2") - "Cel mai bun album rap" şi "Cel mai bun cântec rap".

Ne puteți urmări și pe Google News

Country, în vogă

Cel de-al doilea album al lui Lady Antebellum, "Need You Now", reprezintă un succes similar cu acela al lui "Recovery", cu care Eminem intră în cursa pentru Grammy. "Need You Now" este al doilea cel mai bine vândut album al anului, iar deşi s-a aşteptat ca trioul să fie nominalizat doar la categoria muzicală în care se încadrează, country, se pare că Lady Antebellum are şanse serioase şi la un premiu din alte categorii - "Single-ul anului" şi "Albumul anului".

Tot pentru "Albumul anului" se luptă şi Katy Perry, al cărei album "Teenage Dream" a fost cotat printre cele mai slabe în momentul în care au fost făcute nominalizările. Până acum însă, "Teenage Dream" este singurul album candidat la această categorie care a reuşit să dea trei piese pe locul întâi în topul Hot 100. Cine va aduna laurii vom vedea pe 13 februarie.