Emilia Popescu: „Nu ne ies vorbe nici la bătrânețe”

Emilia Popescu: „Nu ne ies vorbe nici la bătrânețe”

Începutul de stagiune o surprinde pe actriţa Emilia Popescu în ipostaza mătuşii Martha, din comedia „Un bărbat pentru Sara”, de Sam Bobrick.

Premiera piesei are loc în 13 septembrie la Grand Cinema Băneasa, iar actriţa joacă alături de Constantin Cotimanis, Diana Cavallioti, Andreea Vasile şi Andi Vasluianu. Spectacolul este regizat de Claudiu Goga, scenografia fiind semnată de Ioana şi Radu Corciova.

- EVZ: „Un bărbat pentru Sara”… Cine e Sara?

- Emilia Popescu: Eu nu sunt Sara. Eu sunt unul dintre personajele care declanşează acţiunea, intriganta, mătuşa Martha. Mânuitoarea care coordonează şi face ca acţiunea să se rostogolească până la happy-end. Sigur că poţi prevedea oarecum finalul, dar nu-ţi dă prin cap modalitatea prin care personajul meu rezolvă situaţia civilă a nepoatei Sara. Eu sunt deci mătuşa Martha, o femeie creativă, cum zice ea, nu nebună. O femeie liberă, fără prejudecăţi. Nu zic mai mult, ca să vină lumea la teatru şi să vadă în ce constă nebunia mătuşii Martha.

Ne puteți urmări și pe Google News

- Un rol mic sau unul mare?

- Rolul este mic, dar am mai multe motive pentru care l-am acceptat. Unul dintre acestea este echipa. Sunt la acel moment din viaţa mea în care contează mai mult echipa decât oferta în sine, pentru că trebuie să fii înconjurat de oameni talentaţi şi cu caracter şi pe aceeaşi lungime de undă. Este o echipă foarte frumoasă, care începe cu regizorul Claudiu Goga, continuă cu Bebe Cotimanis, cu mai tinerii Diana Kavalioti, una dintre cele mai bune actriţe ale generaţiei ei, şi Andi Vasluianu, cu care nu am apucat să joc până acum, şi cu Andreea Vasile, din aceeaşi generaţie cu Diana.

- În afară de acest spectacol, ce altceva mai face Emilia Popescu?

- Anul acesta, la mine la teatru nu se preconizează nimic pentru mine. Nici nu mi-am propus. Anul trecut a fost „Pescăruşul” şi un spectacol la Metropolis. Anul acesta pentru mine a fost copilul Măria, care a terminat liceul şi intră la facultate şi este o etapă foarte importantă din viaţa mea pe care am puso pe primul loc, dar acest proiect cu „Un bărbat pentru Sara” a fost neprevăzut şi l-am îmbrăţişat şi ne-am bucurat mult de el. Am vreo două idei pe care le voi propune la Teatrul de Comedie.

- Ai format un cuplu artistic cu Ştefan Bănică Jr. Cred că una dintre întrebările care ţi-au fost adresate de-a lungul timpului se legau de relaţia voastră?

- Da... Au fost poate nişte vorbe, dar niciodată n-am fost, să zic, surprinşi într-o poziţie împreună. Noi eram împreună într-un cerc mai mare de prieteni, el era mereu cu cineva la momentul respectiv. Eu eram la „băieţi”, putem să ies cu prietenele lui. Era posibil să se spună că suntem împreună, eram amândoi tineri, de aceeaşi vârstă, ne şi potriveam, dar nu s-a întâmplat niciodată. De curând chiar i-am spus: „Poate acum, la bătrâneţe, să ne iasă şi nouă nişte vorbe, că înseamnă că suntem în trend”. Şi mi-a spus „Du-te, mă!”. Pe el îl fotografiază paparazzi. Pe mine nu mă fotografiază nimeni la uşa lui! Nici acum, la bătrâneţe, nu ne ies vorbe. Nimic! Nimic! Constat că nu-şi fac treaba paparazzi. Suntem expiraţi, vorba lui Ştefan.

- La noi, în România, se pun tot timpul etichete. Îţi sună cunoscut?

- Da. Dacă se năşteau Frank Sinatra şi Barbra Streisand la noi nu apucau să scoată nicio melodie, ea că are nasul mare şi e urâtă, iar el că e boşorog. Cred că fiecare are publicul lui, indiferent de vârstă. E o chestie tipic românească, care nu are legătură cu publicul.

„Căutăm să avem proiecte împreună”

Televiziunea i-a unit, şi tot televiziunea însă i-a dat la o parte, „nemaifiind nevoie de noi, ci de grupurile de amatori care făceau lucrurile mult mai uşor decât reuşeam noi”, povesteşte actriţa. «Ne-am reîntâlnit apoi în televiziune. Eu eram într-un juriu şi el prezenta. Dar când am făcut câteva momente împreună, oamenii au reacţionat ca pe vremuri: „Ar fi fost nevoie, dar...» Chestia asta cu asta cere publicul e o păcăleală ieftină după care se ascund nişte producători interesaţi de alte persoane. Chiar e o păcăleală. N-a schimbat cu nimic relaţia dintre noi. Dimpotrivă. Relaţia noastră rămâne puternică. Jucăm la teatru şi căutăm să avem proiecte împreună”, afirmă Emilia Popescu.