Evenimentul Zilei > Social > Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor: „Nu putem sacrifica generaţia de azi la nesfârşit”
Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor: „Nu putem sacrifica generaţia de azi la nesfârşit”

Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor: „Nu putem sacrifica generaţia de azi la nesfârşit”

Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor. În opinia primarului, şcolile trebuie redeschise pentru că „nu putem sacrifica generaţia de azi”.
Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor. Primarul Clujului, este de părere că actuala generație nu poate fi sacrificată din punct de vedere educațional. Decizia ca elevii să revină la şcoală este una strategică.
Emil Boc: „Nu putem sacrifica generația de azi la nesfârșit. Redeschiderea şcolilor din 8 februarie a fost una strategică, nu putem sacrifica generația de azi la nesfârșit”.

Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor. Emil Boc face câteva precizări privind redeschiderea şcolilor din 8 februarie şi spune că discuția autorităților a fost una „strategică”.

Emil Boc: A fost o discuţie strategică

Emil Boc: „Eu aș vrea să fac următoarea precizare. Nu trăim într-o situație normală. Trăim într-o pandemie care, repet, ne pune mari probleme tuturor în toate domeniile.

A fost o discuție strategică, redeschidem sau nu școlile. Două elemente au cântărit spre redeschiderea școlilor. Unul, faptul că nu putem sacrifica generația de astăzi din punct de vedere educațional la nesfârșit, pentru că nu putem avea copii educați fără un contact direct la școală, știm bine, mai ales până la ciclul primar.

Emil Boc, despre redeschiderea şcolilor

Şi continuă: „Nu putem la nesfârșit să stăm într-o asemenea situație și avem nevoie de educație față în față, complementară celei digitale. Doi, și alte țări din Uniunea Europeană care au trecut și trec prin măsuri dure de restricționare a unor activități au menținut școlile deschise. Aceste două elemente au prevalat și au spus, da, deschidem școlile în 9 februarie, pe cele trei scenarii.

De exemplu, noi, la Cluj, o să avem creșele, grădinițele și ciclul I-IV. Sperăm ca peste o săptămână să putem trece și la clasa a XII-a, și la a VIII-a, să vină la școală.

Legea spune iarăși, dacă apar cazuri de infectare în școli, se trece automat la învățământul online, dar pornim de la premisa că avem nevoie de educație față în față”, a declarat Emil Boc potrivit edupedu.