Evenimentul Zilei > Actualitate > Elvețienii se tem de „tricolori”, înaintea meciului de la EURO: „Trebuie să spargem zidul numit România!”
Elvețienii se tem de „tricolori”, înaintea meciului de la EURO: „Trebuie să spargem zidul numit România!”

Elvețienii se tem de „tricolori”, înaintea meciului de la EURO: „Trebuie să spargem zidul numit România!”

Xherdan Shaqiri, una dintre vedetele naționalei Elveției, a declarat, în cadrul unui interviu acordat presei din „Țara Cantoanelor”, că România este principalul adversar al reprezentativei sale în lupta pentru locul secund în Grupa A de la Campionatul European din această vară.

Elveția va evolua contra României în a doua partidă din Grupa A de la turneul final din Franța, meci ce va avea loc pe 15 iunie, de la ora 19:00. Însă, până atunci, Xherdan Shaqiri, jucătorul formației engleze Stoke City, a spus că naționala lui Anghel Iordănescu va fi principalul adversar al „ceasornicarilor” în lupta pentru locul secund din Grupa A.

„Să trecem de optimi ar fi ceva special pentru Elveţia. Cred că este un obiectiv realizabil, pentru că avem foarte mulţi jucători la cluburi de top din Europa, care joacă în mod regulat. Avem foarte multă experienţă. Asta sună la prima vedere fezabil, dar nu se ştie niciodată. Să luăm România, de exemplu: au o echipă bună şi au primit şi puţine goluri în preliminarii. Trebuie să facem cumva să spargem acest zid. Dar eu sunt optimist că vom avea o evoluţie bună la Euro”, a spus Shaqiri, într-un interviu pentru „Tages Woche”.

Din Grupa A de la Campionatul European mai fac parte Franța și Albania.