"Mai precis, cafeaua nu conține aproape niciun fel de calorii și, prin urmare, nu contribuie, din punct de vedere fiziologic, la protejarea nutriției", afirmă consiliul într-un comunicat publicat de BBC.
Consiliul susține, de asemenea, că zonele de cultivare a cafelei s-au extins odată cu introducerea sistemului de stocare, ceea ce înseamnă că există un risc mai mic de penurie de cafea în general.
"Astfel, continuarea depozitării obligatorii a cafelei nu mai este justificată din perspectiva politicii de aprovizionare", a adăugat consiliul.
Elveția a început să depoziteze cafea – împreună cu cereale, orez, zahăr, uleiuri și cereale pentru hrănirea animalelor – după Primul Război Mondial, ca modalitate de a se proteja împotriva eventualelor deficite, susțin agenția de presă Reuters.
În prezent, Elveția dispune de mai mult de 15.000 de tone de cafea, toate fiind rezervate de către companiile elvețiene, precum și de producătorii sau importatorii locali. Se spune că este suficient pentru a alimenta populația cu cafea timp de aproximativ trei luni.
ReserveSuisse, organizația care supraveghează stocul, a cerut deja consiliului să-și reconsidere decizia, spunând că majoritatea companiilor care furnizează cafeaua nu sunt de acord cu propunerea respectivă și punând la îndoială faptul că toate cerealele asigură vitamine și antioxidanți.
O decizie finală privind soarta stocurilor de cafea va fi anunțată în noiembrie anul curent.

 

Te-ar putea interesa și: