Elveţia, prima eliminată de la Euro

Elveţia, prima eliminată de la Euro

Elveţia este prima echipă eliminată de la Euro 2008, după ce a pierdut, scor 1-2, meciul cu selecţionata Turciei. Al doilea gol al turcilor a fost marcat de Arda, în minutele de prelungire ale jocului.

ELVEŢIA - TURCIA 1-2. Au marcat Yakin (32) / Senturk (57), Turan (90) Elveţienii au început mai bine jocul de la Basel şi ploaia din prima repriză i-a ajutat să înscrie primii, prin Yakin. După pauză, elveţienii au continuat să joace destul de departe de poarta lui Benaglio, dar Nihat a prins o centrare perfectă pentru lovitura de cap a lui Samih Senturk. 1-1 a rămas până în minutele de prelungire ale meciului, când Arda Turan a adus bucuria pe un faţa lui Fatih Terim ULTIMELE ŞTIRI DE LA EURO 2008:

Marica este în stare de şoc Cristiano Ronaldo a calificat Portugalia

MIRCEA LUCESCU: „Italienii n-au un jucător ca Mutu“

Ne puteți urmări și pe Google News

Campioana europeană, ucisă de geniul lui Ibrahimovici Gerstenmajer: „Actuala naţională n-are clasă“ COMENTARIUL MECIULUI CEHIA-PORTUGALIA 1-3

------------------------------------------------------------------------- Jucătorii îi cer lui Piţi să schimbe tactica! Meciul văzut din galeria românilor Jucătorii îi cer lui Piţi să schimbe tactica!

Ursul rusesc a jucat cum au cântat spaniolii

Italienii: „Trebuie să batem România“

Răducioiu: „Sper să nu fie cel mai slab meci!“ COMENTARIUL MECIULUI

Min 90+2. Arda Turan înscrie cu un şut de la marginea careului mare. Mingea a fost deviată decisiv de fundaşul Muller, trecând peste portarul Benaglio. Min 88. Elveţia se menţine în atac şi are o lovitură liberă destul de periculoasă. Magnin trage de la 25 de metri. mingea este deviată de zid şi este corner. Inler şutează de la marginea careului turc, mingea ajunge la Vonlanthen, dar acesta este în ofsaid.

Min 85. Ce contraatac are Elveţia. Elveţienii scapă 4 contra 1, Derdiyok trimite bine şi Yakin trage în Volkan, care reţine cu emoţii din faţa lui Cabanas.

Min 80. Şut bun al lui Mehmet Aurelio, dar mingea este respinsă de fundaşul elveţian Muller.

Min 72. Bună faza turcului Tuncay, care încearcă o pasă decisivă, dar mingea trece pe lângă poarta lui Benaglio.

Min 65. Fază rapidă a elveţienilor, din patru pase mingea ajunge la marginea careului turc, dar elveţianul Iakin nu are alte soluţii decât o centrare înaltă, prinsă de Volkan.

Min 63. Intră Vonlanthen în locul lui Barnetta. Nihat trage de la 20 de metri şi este corner.

Min 58. Elveţia a ieşit la atac şi Magnin trimite un voleu de la 20 de metri. Mingea trece puţin pe lângă poarta lui Volkan. Mult mai frumos jocul în repriza secundă.

VEZI FIŞIERE MULTIMEDIA PENTRU GOLURI Min 55. GOOOLLL TURCIA. Semih înscrie cu capul după o centrare foarte bună a lui Nihat.

Min 52. Turcia domină jocul, dar elveţienii arată că pot fi foarte periculoşi pe contraatac. Terim este foarte nemulţumit de prestaţia arbitrului Lubos Michel, dar şi de modul în care merge atacul turc.

Min 49. Balta face henţ în careul elveţian şi arbitrul îi acordă cartonaşul galben.

Min 46. A început a doua repriză dintre Elveţia şi Turcia.

Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere. Min 45. Final de primă repriză la Basel. Min 40. Lovitură liberă pentru Elveţia. Sunt aproximativ 30 de metri până la poarta turcă. Yakin preferă un şut în locul unei centrări şi trimte în zid.

Min 34. Ocazie imensă pentru Elveţia. Iakin are din nou toată poarta în faţă, dar trimite pe lângă. Ploaia nu-i convine deloc apărării turce.

Min 32. GOOOLLL ELVEŢIA!!! Derdiyok centrează pentru Iakin, iar elveţianul de origine turcă înscrie cu latul din doi metri.

Min 31. Primul galben al meciului, văzut de turcul Tuncay.

Min 27. Tuncay reuşeşte un dribling în faţa lui Magnin şi elveţianul faultează. Lovitură liberă egală cu un corner scurt pentru Turcia. Bară pentru Turcia la o mare greşeală a portarului Benaglio! Arda este cel care a trimis cu capul mingea în bara din stânga lui Benaglio.

Min 25. Şut foarte bun din lovitură liberă al lui Barnetta, dar Volkan respinge în corner. Prima mare ocazie a meciului!

Min 23. Şut excelent al lui Iakin, care trimite spre colţul scurt, dar portarul turc respinge în corner.

Min 21. Spectacol puţin, dar ambiţie multă pe teren. Adevăratul spectacol este însă în tribune, unde elveţienii şi turcii cântă întruna.

Min 17. Primul şut pe poartă aparţine Elveţiei. Şutul de la distanţă al lui Muller este prins însă de Volkan.

Min 12. Plouă torenţial la Basel. Jucătorii ar putea miza pe şuturile de la distanţă cu pământul, foarte greu de apărat pe un teren ud.

Min 10. Meci slab la Basel, cu mult sub nivelul din Cehia - Portugalia. De înţeles, având în vedere că singura vedetă prezentă pe teren la acest joc este Nihat.

Min 3. Turcii sunt mult mai preocupaţi de ofensivă decât în meciul cu Portugalia.

Min 1. A început meciul de la Basel. Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere.

Cine va pierde în această seară pe St. Jakob Park din Basel, va pierde orice şansă de calificare în "sferturi". În celălalt meci disputat azi în grupa A, Portugalia a învins Cehia cu 3-1.