Elon Musk va scăpa omenirea de cele mai crunte boli. Testele pe oameni au început

Elon Musk va scăpa omenirea de cele mai crunte boli. Testele pe oameni au început

Elon Musk va scăpa omenirea de cele mai crunte boli. Mai exact, Neuralink va vindeca orbirea și va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou. Musk și un grup de ingineri au fondat Neuralink în 2016, după ce au primit finanțare de peste 235 milioane de dolari. Start-up-ul a creat un cip care poate fi implantată în craniu și poate conecta creierul la un computer.

Elon Musk va scăpa omenirea de orbire și paraliziei

Cipul a primit recent aprobarea de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a efectua primele teste pe oameni. Elon Musk anunță că Neuralink va putea vindeca orbirea și va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou.

Cipul conectează creierul la computere și ar putea restaura vederea, chiar în cazul nevăzătorilor din naștere. Neuralink intenționează să restaureze vederea prin implantarea a 64 de fire subțiri în cortexul vizual.

Permit crearea unei imagini vizuale direct în creier, ocolind ochiul

Fondatorul Neuralink, a prezentat tehnologia ca o modalitate de a vindeca orbirea, inclusiv la persoanele care nu au văzut niciodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Neuralink va permite persoanelor paralizate să meargă din nou și să își folosească brațele normal. Cipul conectează creierul la computere și, pe termen lung, ar putea permite comunicarea creierului cu părțile paralizate ale corpului.

Un pacient, Noland Arbaugh, a reușit să joace șah telepatic prin intermediul acestui chip, demonstrând potențialul tehnologiei.

Elon Musk vrea să vindece și  bolile mintale

Neuralink promite să revoluționeze tratarea paraliziei, orbirea și bolile mintale prin tehnologia sa avansată.

Primele teste umane arată promisiuni, dar tehnologia este încă în dezvoltare. În ciuda potențialului său, Neuralink a fost criticat pentru tratamentul animalelor de laborator. Cercetările au inclus experimente controversate pe maimuțe, porci și oi, ducând la moartea a peste 1.500 de animale.

Elon Musk vrea ca Neuralink nu numai să conecteze creierul la tehnologie, ci și să restabilească activitatea neuronală în părțile deteriorate ale creierului și ale corpului. Acest lucru le-ar permite celor cu leziuni ale măduvei spinării să-și miște membrele și ar putea vindeca efectiv paralizia, orbirea, bolile mintale și afecțiunile neurologice, cum ar fi Alzheimer și demența.  Ambiția pe termen lung este ca tehnologia să  permită oamenilor să concureze cu inteligența artificială, scrie bluebadgeinsurance.