Evenimentul Zilei > Social > Elon Musk și-a luat titlul de ”techno-king” la compania Tesla
Elon Musk și-a luat titlul de ”techno-king” la compania Tesla

Elon Musk și-a luat titlul de ”techno-king” la compania Tesla

Elon Musk, miliardar CEO al Tesla, și-a schimbat denumirea job-ului în ”techno-king” al producătorului Tesla de mașini electrice. Directorul financiar al companiei, Zach Kirckhorn, a primit titlul de ”master of coin”.

Elon Musk, directorul executiv miliardar al Tesla, cu o oarecare înclinație pentru comportament excentric, și-a schimbat titlul postului în „technoking” al producătorului de mașini electrice. Pe lângă Musk, care își păstrează și funcția de director executiv, directorul financiar al companiei, Zach Kirkhorn, a fost redenumit „maestru al monedei”( master of coin).

Elon Musk a investit în Bitcoin

Schimbarea titlului de angajare al lui Kirkhorn este un nod pentru investiția tesla de 1,5 miliarde de dolari (1 miliard de lire sterline) în bitcoin pe care compania a făcut-o luna trecută, o mișcare care a trimis acțiuni în controversata, dar populara, creștere a criptomonedei digitale. Elon Musk, care a fost detronat luna trecută ca cel mai bogat om din lume, pe măsură ce prețul acțiunilor Tesla a scăzut, și-a schimbat anterior biografia pe Twitter în „#bitcoin”, relatează The Guardian.

”Începând cu 15 martie 2021, titlurile lui Elon Musk și Zach Kirkhorn s-au transformat în technoking al Tesla, respectiv maestru al monedei. Elon și Zach își vor menține, de asemenea, pozițiile respective de director executiv și director financiar”, a declarat compania în ultima depunere către autoritatea de reglementare a pieței bursiere din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC).

Averea lui Elon Musk este estimată la 170 miliarde de dolari

Antreprenorul american de origine sud-africană, a cărui valoare netă este estimată la peste 170 de miliarde de dolari, al doilea după fondatorul Amazon, Jeff Bezos, are o înclinație pentru comportamentul excentric și uneori dezbinător. La începutul acestui an, Tesla a postat pe rețelele de socializare un anunț de angajare pentru un specialist în asistență pentru clienți, cu responsabilități, inclusiv tratarea plângerilor făcute împotriva lui Musk.

În 2019, lansarea teatrală a camionului De tip Blade-Runner-meets-cyberpunk de la Musk, conceput pentru a demonstra că compania ar putea face o versiune electrică credibilă a vehiculului preferat al Americii, a coborât în farsă atunci când testele de durabilitate care implică barouri, o simulare a unei lovituri de glonț de 9 mm și a unor mingi metalice de 9 mm au mers prost, mai relatează The Guardian.

”Încrederea mea în umanitate este restabilită”

Cu un an înainte, decizia de a fuma marijuana într-o emisiune live a dus la o scădere cu 6% a prețului acțiunilor Tesla și la plecarea a doi dintre directorii săi executivi. Întrebat despre înțelepciunea de a fi văzut fumând marijuana în direct, în timp ce era investigat de SEC pentru că a scris pe Twitter că a „asigurat” fonduri pentru a-l lua pe Tesla privat, Musk a declarat pentru The Guardian prin e-mail: „Guardian este cel mai insuportabil ziar de pe planeta Pământ”.

Jucătorul în vârstă de 49 de ani a fost implicat și într-o dispută prelungită cu Vernon Unsworth, un scafandru care a ajutat la salvarea unei echipe de tineri fotbaliști blocați într-o peșteră subacvatică din Thailanda, după ce Unsworth a criticat planul lui Musk de a-i salva cu un submarin.

Elon Musk l-a numit pe Unsworth un „tip pedo” pe Twitter și l-a numit un „violator de copii” în e-mailurile adresate unui reporter BuzzFeed. Un juriu a constatat că Musk nu a defăimat Unsworth, care a cerut daune de 190 de milioane de dolari pentru tweet-uri. „Încrederea mea în umanitate este restabilită”, a declarat Musk reporterilor pe holurile sălii de judecată după verdict.