Evenimentul Zilei > Monden > Elizabeth Taylor, ultimul star al Hollywoodului de altădată
Elizabeth Taylor, ultimul star al Hollywoodului de altădată

Elizabeth Taylor, ultimul star al Hollywoodului de altădată

Elizabeth Taylor este considerată „ultimul star al Hollywoodului de altădată” și cea mai frumoasă actriță din secolul trecut. Era suficientă privirea cu ochii violeți și lumea era la picioarele ei. A fost o actriță răsfățată la Hollywood. Chiar și la sfârșitul vieții, în scaun cu rotile, era cochetă.

Elizabeth Taylor va rămâne pe veci o legendă a filmului. Ochi violeți, o frumusețe de zeiță, talent divin. Viața ei personală a fost tumultoasă. A fost operată de 100 de ani, dar era la fel de cochetă și în scaunul cu rotile. Este cunoscută ca ultimul mare star al perioadei de aur a Hollywood-ului. Inima ei iubitoare s-a oprit pe 23 martie 2011, la 79 de ani.

În ultimii 25 de ani din viață, a fost internată de peste o sută de ori în spital, dar la 78 de ani era gata să se căsătorească a 9-a oară. Actrita, care era internată de şase săptămâni, a murit înconjurată de copiii săi, Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton. În afara celor patru copii, Elisabeth mai are zece nepoţi şi patru strănepoţi.

În ultimii ani, Elizabeth Taylor și-a petrecut majoritatea timpului într-un scaun cu roțile. A fost internată de mai mult de o sută de ori în spital, având o intervenție chirurgicală la șold și două foarte riscante la spate. În 1997, actrița a suferit un atac cerebral în urmă unei operații de extirpare a unei tumori pe creier. A fost chiar în moarte clinică pentru scurt timp. Actrita era bolnavă de foarte mulţi ani, iar în octombrie 2009 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Elizabeth Taylor, ultimul star al Hollywoodului de altădată

Fusese diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă. A suferit de pneumonie şi cancer de piele, a fost supusă unei traheotomii, a fost dependentă de alcool şi analgezice. A fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale la plămâni, creier, şold şi inimă. Elizabeth Taylor, o viață spectaculoasă Viața lui Liz Taylor a fost un spectacol în sine. Opt căsnicii, șapte soți și numeroase controverse.

A câștigat două premii Oscar, dar și un premiu pentru întreaga carieră. E adevărat că a jucat cu cei mai mari actori, sub bagheta marilor regizori de la Hollywood. Criticii spun că a fost și cea mai „scumpă”. Numai pentru Cleopatra a primit, în 1962, peste un milion de dolari. Avea 30 de ani și jucase deja în peste 30 de filme.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.