Scandalul de la Colegiul Național „Ioan Slavici” ia amploare. În acţiunea violentă au fost implicate două fete ce aparţineau colegiului, precum şi o fată de la Școala Gimnazială „Bălcescu-Petofi” (clasa a VIII-a) și o altă elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „George Emil Palade”.

Din primele investigații, relatate de surse avizate, reiese că eleva bătută a postat pe Facebook o fotografie cu un băiat, fostul iubit al uneia dintre agresoare, iar de aici a pornit totul. În urma celor întâmplate, Călin Durla, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare a declarat că sancţiunile la care vor fi supuse elevele implicate în scandal pot ajunge până la exmatricularea din unităţile de învăţământ, scrie satmareanul.ro.

„Chiar dacă acest incident nu a avut loc în incinta școlii, noi nu putem tolera astfel de cazuri. Faptul că în acest incident au fost implicate eleve este intolerabil. La nivelul celor două școli se desfășoară verificări, sunt audiate elevele dar și părinții acestora. Așteptăm rezultatele acestor analize. Vreau să vă spun că în cazul elevelor de la Slavici, sancțiunile pot merge pănă la exmatriculare. Cerem sancțiuni drastice în acest caz”, a spus Călin Durla, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Satmareanul.ro.