Evenimentul Zilei > EVZ Special > Elena Udrea, victima unui psihopat. Uluitorul caz a stat ascuns zeci de ani. Detalii tulburătoare
Elena Udrea, victima unui psihopat. Uluitorul caz a stat ascuns zeci de ani. Detalii tulburătoare

Elena Udrea, victima unui psihopat. Uluitorul caz a stat ascuns zeci de ani. Detalii tulburătoare

Era în noaptea de 29 spre 30 iunie 1944. Femeia s-a întors acasă de la restaurantul unde se întâlnise cu iubitul ei. S-a băgat în pat și nu s-a mai trezit niciodată

Celebrul comisar în rezervă Traian Tandin a povestit în cartea „Cazul Râmaru“ despre crima care a avut loc în noaptea de 29 spre 30 iunie 1944. Elena Udrea de 19 ani, precizăm faptul că nu este nicio legătură între Elena Udrea, victima lui Florea Râmaru, tatăl celebrului asasin Ion Rămaru, şi politicianul Elena Udrea, femeie de serviciu la imobilul din str. Staicovici nr. 22 care locuia într-o cameră de la subsol, a fost ucisă în somn.

Din cercetarea la faţa locului, camera în care fusese ucisă tânăra a fost încuiată pe dinăuntru, concluzionându-se că asasinul pătrunsese prin forţarea geamului de la demisol, părăsind apoi încăperea prin acelaşi loc. S-a mai constatat că asasinul nu cotrobăise prin cameră şi că absolut nimic nu dispăruse de la locul său. Cadavrul a fost descoperit a doua zi dimineaţa de către proprietarul casei care, văzând că femeia nu răspunde la apel, a forţat uşa de la intrare, găsind-o în pat nemişcată şi fără suflare. 

A fost găsită cu craniul zdrobit, cu oasele faciale înfipte în creier. Criminalul, Florea Râmaru, tatăl celebrului asasin Ion Râmaru, a fost găsit mort în condiții suspecte. Ar fi fost aruncat din tren de Securitate. În urma analizelor făcute la IML s-a descoperit cu stupoare ca Florea Râmaru era autorul a patru crime cu autor necunoscut ce datau încă din 1944. Printre care și cel al Elenei Udrea.