Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: Ne dorim sprijinul preşedintelui Băsescu în campanie. Vom discuta mâine
Elena Udrea: Ne dorim sprijinul preşedintelui Băsescu în campanie. Vom discuta mâine

Elena Udrea: Ne dorim sprijinul preşedintelui Băsescu în campanie. Vom discuta mâine

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, la România TV, că vrea să aibă sprijinul preşedintelui Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale, acest lucru urmând să fie discutat într-o convorbire pe care şeful statului şi lideri ai PMP o vor avea în cursul zilei de miercuri. Totodată, Udrea a spus că îl consideră pe Cristian Diaconescu drept un adversar politic, din moment ce acesta candidează ca independent.

După desemnarea Elenei Udrea, PMP va cere preşedintelui sprijin pentru aceasta în campanie. "Cristian Diaconescu a fost candidatul nostru până ieri, când a ales să candideze independent. Din acest moment, este un contracandidat. În aceste condiţii, domnul Diaconescu nu mai poate folosi semnăturile strânse în calitate de candidat al PMP, iar Traian Băsescu poate semna pentru un alt candidat. Am vorbit cu domnul preşedinte şi a rămas să avem o discuţie cu dânsul în cursul zilei de mâine", a declarat Udrea, potrivit Romnia Tv.

Deputatul PMP a afirmat că ea îşi asumă deschis sprijinul pentru programul reformator al preşedintelui Băsescu, spre deosebire de ceilalţi candidaţi ai dreptei. "Există un puternic electorat băsist pe care toţi candidaţii l-ar vrea, dar puţini îşi asumă să declare acest lucru. Măr refer la Monica Macovei şi Klaus Johannis", a spus Udrea.

Aceasta susţine că va ajunge în turul II la prezidenţiale unde-l va înfrânge pe Victor Ponta, inclusiv cu sprijinul militanţilor şi simpatizanţilor PDL care nu l-ar agrea pe Klaus Johannis, candidatul Alianţei PNL-PDL. "Între mine şi Klaus Johannis, un străin pentru cei din PDL, vor fi foarte mulţi cei care vor merge alături de mine. Cu Emil Boc şo Traian Băsescu, am trecut prin multe bătălii importante. De Klaus Johannis nu-i leagă nimic", a spus Udrea.

Ea a ţinut să-i mulţumească lui Emil Boc pentru sprijinul pe care primarul Clujului a anunţat că i-l va oferi în campanie. "Mă bucur foarte mult că Emil Boc mă susţine. Am fost colegi în guvernul României şi am fost colegi în partid. Pentru mine chiar contează sprijinul lui", a mai spus candidatul PMP.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.