După desemnarea Elenei Udrea, PMP va cere preşedintelui sprijin pentru aceasta în campanie. "Cristian Diaconescu a fost candidatul nostru până ieri, când a ales să candideze independent. Din acest moment, este un contracandidat. În aceste condiţii, domnul Diaconescu nu mai poate folosi semnăturile strânse în calitate de candidat al PMP, iar Traian Băsescu poate semna pentru un alt candidat. Am vorbit cu domnul preşedinte şi a rămas să avem o discuţie cu dânsul în cursul zilei de mâine", a declarat Udrea, potrivit Romnia Tv.

Deputatul PMP a afirmat că ea îşi asumă deschis sprijinul pentru programul reformator al preşedintelui Băsescu, spre deosebire de ceilalţi candidaţi ai dreptei. "Există un puternic electorat băsist pe care toţi candidaţii l-ar vrea, dar puţini îşi asumă să declare acest lucru. Măr refer la Monica Macovei şi Klaus Johannis", a spus Udrea.

Aceasta susţine că va ajunge în turul II la prezidenţiale unde-l va înfrânge pe Victor Ponta, inclusiv cu sprijinul militanţilor şi simpatizanţilor PDL care nu l-ar agrea pe Klaus Johannis, candidatul Alianţei PNL-PDL. "Între mine şi Klaus Johannis, un străin pentru cei din PDL, vor fi foarte mulţi cei care vor merge alături de mine. Cu Emil Boc şo Traian Băsescu, am trecut prin multe bătălii importante. De Klaus Johannis nu-i leagă nimic", a spus Udrea.

Ea a ţinut să-i mulţumească lui Emil Boc pentru sprijinul pe care primarul Clujului a anunţat că i-l va oferi în campanie. "Mă bucur foarte mult că Emil Boc mă susţine. Am fost colegi în guvernul României şi am fost colegi în partid. Pentru mine chiar contează sprijinul lui", a mai spus candidatul PMP.