Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea jubilează „Își pot lua găletușele din nisip și pot merge acasă!”
Elena Udrea jubilează „Își pot lua găletușele din nisip și pot merge acasă!”

Elena Udrea jubilează „Își pot lua găletușele din nisip și pot merge acasă!”

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a transmis un mesaj, la scurt timp după ce Partidul Mișcarea Populară a anunțat că Traian Băsescu va fi candidatul formațiunii politice la primăria Capitalei.

„Gata, s-a terminat cu gluma! Candidatii si sustinatorii lor, cei aflati la vedere sau ascunsi aiurea, prin “paduri”, isi pot lua galetusele din nisip si pot merge acasa! Traian Basescu, candideaza! Si ca intotdeauna, castiga. Se face din nou politica in Romania! Se face din nou administratie in Romania”! a scris Elena Udrea pe Facebook.

Băsescu intră în cursa pentru primăria Capitalei

Luni seară, preşedintele PMP, Eugen Tomac, le-a solicitat membrilor şi simpatizanţilor partidului să strângă semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei,

„În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP!

Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București!

Cu Băsescu înainte!

Toți pentru București!”, este mesajul postat de Băsescu

Dreapta unită, dar nu prea

Decizia de a candida este motivată de excluderea PMP, partidul pe care l-a fondat, de la negocierile pe care PNL și USR-PLUS le-au purtat pentru susținerea unor candidați comuni în București la alegerile locale din 27 septembrie 2020. „Ne-au anunțat că nu este loc în această alianță și pentru PMP. Nefiind, ne luăm soarta în mâini. Ei au stabilit că pot câștiga eliminând PMP-ul. De ce să-mi bat eu capul cu problemele pe care ei deja le-au judecat?”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă prin candidatura sa nu va știrbi șansele pe care le are Nicușor Dan.

Nicușor Dan susține candidatura lui Băsescu

„Lucrul cel mai important care s-a întâmplat în aceată precampanie este alianţa între PNL şi USR PLUS. Sunt partide care au în sondaje peste 50%. Lucrul şi mai important este că peste 70% dintre bucureştenii chestionaţi spun că Bucureştiul merge într-o direcţie greşită.

Avem o alianţă de trei partide care au înţeles mai întâi că trebuie să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei şi au candidaţi comuni la primăriile de sector”, a spus Nicușor Dan, la TVR.

„Este legitim ca PMP să candideze cu candidat la Primăria Capitalei care să tragă lista de consilieri. E logic, e legitim ce face PMP. Lupta care contează este PSD şi anti-PSD, iar eu cred că votantul PMP o să aleagă votul util”, a mai spus Nicușor Dan.