Evenimentul Zilei > Actualitate > Elena Udrea: I-am recomandat președintelui să nu meargă la Iași. Ne-a spus să nu venim noi
Elena Udrea: I-am recomandat președintelui să nu meargă la Iași. Ne-a spus să nu venim noi

Elena Udrea: I-am recomandat președintelui să nu meargă la Iași. Ne-a spus să nu venim noi

Elena Udrea susține că democrat-liberalii i-au recomandat președintelui Traian Băsescu să nu meargă de Ziua Unirii la Iași, însă șeful statului ”nici n-a vrut să audă” recomandându-le lor să nu participe la manifestări.

”Ştiam de câteva zile că PSD şi PNL vor să organizeze ”mişcări de stradă” în timpul festivităţii de astăzi (ieri-n.r.), dar am ales să vin. Ba chiar cu atât mai mult.Toată ziua de ieri (duminică-n.r.) am primit informaţii despre autobuzele care urmau să aducă ”protestatarii celor două partide” şi chiar ne temeam de apariţia violenţelor. Am decis să îl sunăm pe preşedinte şi să îi recomandăm să nu mai vină, mai ales că ieri, la ora 22.00, era încă la Cotroceni. Nici nu a vrut să audă, dar ne-a recomamdat nouă să nu participăm!”, susține Udrea, într-o postare pe blogul personal.
Ea adaugă că ceea ce s-a întâmplat la Iași a fost ”un act de manipulare, în care nişte politicieni care vorbesc despre interesele României de o manieră ritoasă s-au transformat în instigatori ai mulţimii”. .
”Ceea ce s-a întâmplat însă (…) la Iaşi, cu un cor compact şi bine delimitat de pensionari militari, pare mai degrabă un act cabotin. Nu o să mă feresc să o spun: am auzit lozinci politice specifice discursului din ultima perioadă al domnilor Ponta şi Antonescu”, susține Udrea. 
Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit de cei prezenţi la ceremoniile prilejuite de Ziua Unirii de la Iaşi, în timp ce primea onorul. Câteva ore mai târziu istoria s-a repetat și la Focșani, unde șeful statului a participat la ceremoniile organizate de Ziua Unirii. ”Nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluierături, dar trebuie să vă spun că vin în primul rând din respect pentru istorie”, li s-a adresat președintele participanților la manifestările de la Focșani.