Elena Udrea a fost audiată ieri, în calitate de martor în dosarul ANRP, în care fosta șefă DIICOT, Alina Bica, este judecată de abuz în serviciu.

Elena Udrea apare în fața magistraților la ora 10:00. Sala de judecată este plină, iar Alina Bica este așezată în cel de-al doilea rând, însotiță de avocatul său și de alți martori citați în dosar.

N-am știut că Bica făcea parte din Comisia Centrală în 2011

Elena Udrea a spus: „Am întâlnit-o pe Alina Bica în 2009, pe când era secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției. Ne-am apropiat în 2010-2011, am început să avem o relație de amiciție inițial, apoi de prietenie în 2012, după demisia din Guvernul Boc. N-am știut că Bica făcea parte din Comisia Centrală în 2011 și am fost foarte surprinsă să aflu, deoarece eu în 2010 aflasem niște lucuri legate de activitatea incorectă a conducerii ANRP, pe care i le-am comunicat și fostului președinte, Traian Băsescu, care la rândul său le-a transmis mai departe șefilor SRI.”

Luam masa cam de două ori pe luna cu Alina Bica

„De regulă, nu discutam astfel de lucruri cu Alina Bica, în afara întâlnirilor din cadrul Guvernului, ne întâlneam cam de două ori pe lună, la cafea sau luam masa împreună”, adaugă Elena Udrea, din dorința de a întări ideea de prietenie cu aceasta, în afara sferei profesionale.

La cererea Instanței, când avocatul său se ridică pentru a-i adresa întrebări Elenei Udrea, Alina Bica ocupă un loc din primul rând al sălii de judecată, chiar ridicându- se de câteva ori pentru a-i mai șopti avocatului.

Bica era văzută drept o persoană severă

După ce aude acestea, Alina Bica îi spune ceva la ureche unei alte avocate, gesticulând frenetic.

Avocatul Alinei Bica întreabă cum era aceasta văzută în Guvern, iar Elena Udrea răspunde că ceilalți o socoteau pe Bica drept o profesionistă, dar în același timp o persoană rea, care nu acceptă nimic împotriva convingerilor sale, peste cuvântul căreia n-ar fi îndrăznit să intervină nici ministrul Justiției. La un moment dat o compară pe Bica cu un tehnocrat, însă confundă pe moment termenul cu cuvântul „tehnician”, greșeală ce stârnește un val de râsete înfundate în spatele sălii.

Știam de la Gigi Becali că numirile la ANRP erau făcute politic

Audierea se termină cu o declarație a Elenei Udrea în care, la întrebarea judecătoarei, aceasta povestește în ce condiții l-a cunoscut pe Gheorghe Stelian, ce legături a stabilit apoi fostul său soț, Dorin Cocoș cu acesta, dar și pe Sergiu Diacomatu, despre care susține că știa că reprezintă PDL la ANRP, acolo unde numirile erau făcute politic, fapt ce subliniază că l-a aflat de la Gigi Becali.