”Pentru cine se mai îndoia de faptul că Guvernul Ponta reprezintă o adevărată bombă pentru economia românească, le prezint realităţile Execuţiei bugetare pe prima jumătate a anului 2014. http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/buget/executii/Anexa2_IUNIE2014.pdf :
”1. Încasările bugetare pe primele 6 luni sunt cu 2,4 miliarde de lei mai mici decât prognoza de la începutul anului. Acestea au crescut cu doar 2,9% în condiţiile în care se prevăzuse un avans de 5,3%. Vorbim de aproape 600 de milioane de euro în minus în condiţiile în care s-a mărit acciza pe combustibili şi s-a introdus celebra taxă pe stâlp. În orice ţară normală, atât şeful ANAF, cât şi Ministrul Finanţelor Publice ar trebui demişi.
2. Încasările din impozitul pe salarii şi venit au crescut cu 0,6%. Un nivel inferior inflaţiei anuale de 1,7%. Ceea ce se suprapune peste două realităţi: a) şomajul a crescut la 7,3% în mai faţă de 7,1% în aprilie şi b) salariile efective ale oamenilor au scăzut.
3. Încasările statului din fonduri europene sunt cu 10,8% mai mici decât în aceeaşi perioadă din 2013. Semn că s-au cam terminat banii din proiectele realizate în timpul guvernării Boc. Acesta este, probabil, şi rezultatul unei cofinanţări cu 46,2% mai mici a proiectelor cu fonduri europene.
4. Cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 5,7%. S-au cheltuit 939 de milioane de lei în plus faţă de anul trecut pe telefoane, maşini, pixuri, coli şi alte produse de papetărie.
5. Guvernul Ponta nu finanţează deloc economia privată. Cheltuielile cu investiţiile au fost reduse cu 32,8% faţă de prima jumătate a anului trecut. E posibil să aştepte campania electorală din toamnă pentru a da bani primarilor” , a scris Elena Udrea.

”În mod normal, acest dezastru economic păstorit de Guvernul Ponta ar trebui să se constituie în principalul subiect al acestui moment şi ar trebui să facă obiectul unei moţiuni de cenzură în toamna acestui an.” conchide președintele PMP.

Te-ar putea interesa și: