Prezidențiabilul PMP a declarat că va avea rolul „preşedintelui luptător” în această campanie, dar și că lupta pentru Cotroceni se dă între „moștenitoarea lui Băsescu” și „moștenitorul lui Adrian Năstase”. Reprezentanții PMP au catalogat declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta cu privire la o eventuală suspendare a Președintelui drept iresponsabile. „Dincolo de stupizenia legală a acestui demers – având în vedere că mai sunt mai puțin de trei luni până la alegerile prezidențiale – se observă populismul electoral de care cei doi dau dovadă în condițiile în care țara se află într-o situație nu tocmai fericită. E o dovadă de prostie şi inconştiență să declanşezi o criză politică internă într-un astfel de context politic, economic şi social”, se mai arată în comunicatul PMP.

De altfel, pentru a demonstra că nu se teme de Ponta, Udrea a anunțat că evenimentul de lansare a candidaturii sale va avea loc în aceeaşi zi cu lansarea oficială a liderului PSD.

Klaus Iohannis – candidatul care vrea să câştige bătălia, dar fuge de atacuri. Candidatul ACL le reproșează celorlalți contracandidați că au început să se atace între ei şi, implicit, lansează atacuri şi în direcția sa. Iohannis susține că nu va intra în acest joc, fiind adeptul unei altfel de campanii. Rămâne de văzut însă dacă noncombatul anunțat de Iohannis va fi în măsură să îi asigure candidatului ACL ascendentul necesar unei competiții majore precum alegerile prezidențiale.

La rândul său, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat că dacă Victor Ponta va fi ales președinte, nu este o condiție ca viitorul premier să fie de la PSD.

Monica Macovei – Europarlamentarul PDL l-a provocat pe Victor Ponta la o dezbatere pentru alegerile prezidențiale.