Alte acuzații aduse celor condamnați sunt de „comiterea unor infracțiuni în colaborare cu organizații străine”, respectiv Hamas și mișcarea șiită Hezbollah din Liban, și „finanțarea terorismului” și comiterea unor fapte care subminează stabilitatea și securitatea națională a Egiptului .

Printre cei condamnați de către Curtea Penală din Cairo se numără  și conducătorul Frăției Musulmane, Mohammed Badie.

Această sentință este cea mai recentă dintre o lungă serie de sentințe deosebit de severe împotriva lui Badie, care săptămâna trecută a fost condamnat la închisoare pe viață fiind acuzat că a facilitat evadarea unor deținuți în timpul revoluției egiptene din anul 2011.

Mohamed Fahmy, șeful completului de judecată în acest caz, a declarat înainte de anunțarea verdictului: „Crimele pe care le-au comis inculpații au afectat independența și securitatea țării”, „aceștia și-au trădat națiunea și nu există nicio scuză pentru ei”.

Curtea a renunțat oficial la acuzațiile împotriva fostului președinte egiptean, Mohammed Morsi, care a murit în iunie în timpul unei ședințe de judecată în care se dezbătea acest caz.

Autoritățile din Egipt au declarat Frăția Musulmană ca fiind o organizație teroristă și au arestat mii de membri ai acesteia.

În ședința de judecată care a avut loc miercuri alți trei inculpați au primit pedepse  cu închisoare de 10 ani, alți  doi au fost condamnați la 7 ani după gratii iar alți cinci au fost achitați.