El a afirmat că nu crede că invitarea sa la cafea la DNA are legătură cu campania electorală, cu învestirea Guvernului Orban sau cu Laura Codruţa Kovesi: “Cred că DNA trebuie să îşi facă datoria şi fiecare când suntem chemaţi să mergem să spunem ce avem de spus. Să nu facem speculaţii, nu are nicio legătură cu niciun guvern”.

Numai că pe drumul dintre DNA și Parlament, Stănescu, oltean isteț, se pare că a avut o revelație. Ajuns în Casa Poporului, a declarat că Guvernul Orban trebuie învestit. „Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil“, a explicat fostul viceprim-ministru.

El a precizat că la DNA a fost în calitate de martor într-un dosar ce vizează perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Olt. “Probabil că există un denunţ, ceva sau eu ştiu ce, într-un proiect, proiect vechi, cred că din 2011, 2012, de la Consiliul Judeţean. Era un proiect chiar cu bani de la fonduri europene, bani europeni. Eu nu am semnat nimic în legătură cu acest proiect”, a menţionat el.