MERELE au efecte spectaculoase asupra inimii. ÎN CE CANTITĂŢI ar trebui consumate

MERELE au efecte spectaculoase asupra inimii. ÎN CE CANTITĂŢI ar trebui consumate

Un nou studiu a demonstrat că un măr consumat zilnic, timp de o lună, poate îmbunătăţi considerabil starea inimii în cazul adulţilor de vîrstă mijlocie.

Nivelul colesterolului pentru cei care mănâncă în fiecare zi mere scade cu 40% după doar 4 săptămâni. Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, ateroscleroză, litiaza biliara si o multime de alte boli.

Merele conţin polifenol, un antioxidant care  protejeaza celulele de prejudiciile provocate de radicalii liberi, atomi reactivi care contribuie la lezarea tesuturilor din organism. De exemplu, atunci când colesterolul (LDL) sau lipoproteina cu densitate joasă este oxidată se depoziteaza pe artere si poate provoca boli cardiace.        

La experiment au luat parte adulţi nefumători cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani care au consumat şi în trecut mere, de cel puţin două ori pe lună şi care nu au consumat suplimente sau alte alimente bazate pe polifenoli, a explicat profesorul Robert DiSilvestro de la Universitatea Ohio, coordonatoul cercetării.

Ne puteți urmări și pe Google News