Peste 34% dintre salariații care au răspuns la un chestionar propus de platforma Bestjobs susțin că își vor căuta un alt loc de muncă după ridicarea parțială sau totală a restricțiilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Pe de altă parte, 73% dintre respondenți cred că lucrurile nu se vor schimba după ce vor reveni la locul de muncă și nu cred că angajatorul va lua vreo măsură care să-i afecteze. 8,8% dintre angajați intenționează să ceară o majorare de salariu.

În contextul în care multe firme își vor reveni foarte greu după criză, 14% se așteaptă să le fie redus salariul, iar alți 5,2% chiar să fie concediați.

După două luni de stare de urgență, 63% dintre angajați spun că au reușit să pună bani deoparte în această perioadă, iar cei mai mulți vor continua să economisească și după 15 mai. Alți 37% dintre intervievați au fost prinși de starea de urgență fără rezerve financiare, iar situația lor nu s-a schimbat.

Sumele economisite provin în mare parte din cheltuielile pe care le-ar fi avut pentru transport, ieșiri în oraș sau pentru cumpărături care nu sunt necesare.

Dintre cei care au strâns bani, 59% au de gând să continue să economisească, 23,2% vor să cheltuie pentru achiziții mărunte, 16,5% vizează achiziții importante, iar 11% vor să plece în vacanță.