EDITORIALUL EVZ: Imorala cuvântare a lui Antonescu la Congresul Partidului Antena 3

EDITORIALUL EVZ: Imorala cuvântare a lui Antonescu la Congresul Partidului Antena 3

Mii şi mii de delegaţi din toată ţara au participat ieri la Congresul Extraordinar al Partidului Conservator. Acest eveniment se va înscrie în istorie drept congresul marilor victorii social-liberale, al triumfului principiilor social-liberale în transformarea revoluţionară a societăţii româneşti.

Anticipând magistralul raport prezentat de înaltul oaspete român Crin Antonescu, copreşedintele Uniunii Social-Liberale, oamenii conservatori ai muncii au sosit în număr impresionant la Sala Palatului din Bucureşti, dând o expresie vibrantă a sentimentelor de dragoste, recunoştinţă şi deplină încredere în victoria USL. La rândul său, Daniel Constantin, preşedintele PC, însufleţit de cuvântarea "celui mai apropiat partener", Crin Antonescu, a avut o strălucită contribuţie la desfăşurarea congresului.

Sub conducerea nemijlocită a lui Daniel Constantin şi acţionând în spiritul tezelor, ideilor şi orientărilor formulate de Crin Antonescu, Partidul Conservator din România (n.r. - PCR) va milita neabătut pentru o semnificativă expresie a largului democratism al viitoarei societăţi socialliberale, de centru-dreapta.

Aşa ar putea fi descris nesăratul teatru scurt de după-amiază transmis ieri în direct de Antena 3, staţie deţinând o exclusivitate la care n-a râvnit nimeni: reflectarea congresului lui Felix. Pentru că nu vom acorda un spaţiu atât de amplu pe cât i-ar putea dedica entităţi de presă independente, de la "Jurnalul" la "Observator", ne vom mărgini la câteva considerente, destinate celor care au avut ceva mai bun de făcut ieri la prânz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Congresul a început cu o melodie electronică, urmată de una populară - melanj optim pentru o confruntare de K1 găzduită de o fostă casă de cultură comunală. De la tribună, a fost subliniat faptul că sala era neîncăpătoare pentru cei 6.320 de delegaţi, ca să se închidă gurile rele care pretind că partiduleţul lui Felix are mai mulţi aliaţi decât membri. Lucrările au fost comentate, imparţial şi pertinent, din studioul Antenei 3, de o duduie care a gratulat congresul ca fiind "mobilizator".

Fireşte, ca să nu se interpreteze greşit la conducerea partidului-televiziune şi să iasă prost prin comparaţie discursul insipid, bâlbâit şi asudat al preşedintelui în schimbare de voce Daniel Constantin, moderatoarea a precizat că "îl ştim ca pe un maestru al cuvintelor pe Crin Antonescu".

Invitatul special, un oarecare Marius Pieleanu, i-a ţinut hangul duduii, menţionând că nu vrea să-l supere pe Corneliu Vadim Tudor (ştiţi, cel căruia îi soarbe vorbele, aşezat confortabil în genunchi, sâmbătă seara, la aceeaşi televiziune), dar că, fiind tânăr, nu-i aşa, Crin Antonescu mai are timp să ajungă cel mai mare orator român. O atenţie deosebită - de ce nu şi o bonificaţie din partea partidului cu donatori iluştri precum Grivco Agro şi Iridex Grup?- merită şi bălmăjeala numitului Pieleanu, care a vorbit despre tinerii neexperimentaţi din conducerea PC, dar a dres-o instantaneu, excluzându- l din categorie pe Constantin.

Serios acum, pe cine ar putea păcăli banii azvârliţi pe fereastră de Felix cu organizarea unui circ penibil? Dar prezenţa lui Crin Antonescu la congresul partidului-antenă, care, după exemplul Partidului Poporului Dan Diaconescu, cinstit ar fi să se numească Partidul Conservator Dan Voiculescu? Graţie cuvântării anticomuniste a lui Antonescu la Congresul Partidului Antena 3, post unde apare mai des decât prognoza meteo, preşedintele PNL şi-a dat docenţa în ipocrizie.

Cât de mare e oratorul care vorbeşte, ipocrit, despre funie în casa spânzuratului? Căci ce altceva a făcut penelistul când s-a bătut cu pumnul în piept, în faţa oamenilor turnătorului Felix, că a fost şi rămâne anticomunist (româneşte zis, ce puţini am fost şi ce mulţi am rămas!)? Să spui pe postul lui Felix că poliţia politică a lui Traian Băsescu îţi aminteşte de comunism şi de Securitate nu e nici măcar amuzant. Dar să vorbeşti despre Securitate şi să nu pomeneşti nimic despre delatorul dovedit Felix nu e o dovadă că Antonescu a vrut să fie delicat cu amfitrionul din umbră. Arată doar că penelistul s-a contaminat de la Conservatorii Umanişti Români şi e adevărata soluţie imorală.