Evenimentul Zilei > Horoscop > Ediția 2020 a raportului Reuters Institute. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ediția 2020 a raportului Reuters Institute. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ediția 2020 a raportului Reuters Institute. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Trebuie să dai dovadă de calm şi tenacitate, ca să poţi rezolva satisfăcător problemele de la serviciu şi de acasă. Pe seară poţi primi o veste bună, poate de la un prieten, din vacanţă.

16 iulie

 

Ediția 2020 a raportului Reuters Institute. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 16 iulie s-au născut Ginger Rogers, Ruben Blades, Ronald Amundsen, Andrea del Sarto, Gheorghe Cozorici, Dimitrie Anghel, Sergiu Adam.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Sf. Sfinţit Antinoghen cu cei 10 ucenici ai săi. Avudim şi Faust.

Tradiţional, Circovii de vară, Cercurile Mărinii, Ciurica. Începând din 15 (Chiric Şchiopul) sau 16 iulie, Circovii sunt spirite feminine, compozite, dar cu preponderenţă elemente de foc, care „ciuruiesc în bătaie” pe cei care nu ţin cele trei zile de interdicţii. Se poate specula că este o sărbătoare ce vine tocmai din matriarhat, femeile nu fac dragoste, ci război, adică ciomăgesc bărbaţii neascultători ai datinei.

Mircea Eliade spunea că Circovii sunt un fel de arhetip al sărbătorii amazoanelor, în plin miez al verii fecunde, sunt trei zile în care femeile se pot răzbuna libere pe bărbaţii „leneşi la muncă, beţivi şi neperformanţi în pat”.

Evenimentul Zilei” din ziua de 16 iulie 1945, exact acum 75 de ani, a fost, pe atunci, un mare secret de stat. Era atomică începea prin detonarea unei bombe atomice în New Mexico, în cadrul proiectului „Manhattan”. Amintitul proiect a însemnat efortul fantastic a unui echipe de savanţi de primă mărime, majoritatea evrei, conduşi de Robert Oppenheimer, a peste 40 de companii private şi a 130.000 de oameni. Costul proiectului, reactualizat pentru valoarea de astăzi a fost de peste 40 miliarde dolari. Aşa afirmă „Book of Days”.

Mai există şi o altă variantă a acestui eveniment, „teoria conspiraţiei”. Se spune şi nu fără motiv, că trupele americane au capturat pe teritoriul Germaniei învinse şi au adus în America trei bombe nucleare şi că echipa de savanţi a lui Oppenheimer era foarte departe de realizarea unei bombe atomice, după cum rezultă din corespondenţa desecretizată dintre membrii colectivului de savanţi, fizicieni de renume.  În mai 1945 doi savanţi americani de frunte, fizicieni atomişti, corespondau asupra proiectului Manhattan, din care făceau parte. Din formulele sofisticate pe care le schimbau rezulta un singur lucru: erau foarte departe de o soluţie. Nici nu stabiliseră „masa critică”! Interpelaţi, după război, oficialii americani au spus că scrisorile au fost „fabricate” ca să înşele adversarul. Jurnaliştii au râs, în mai 1945 Germania era învinsă, Japonia pusă pe fugă şi URSS era marea prietenă a Americii şi principalul partener de afaceri!

Teoria conspirației spune că una dintre bombele aduse din Germania a fost „experimentată”, după ce a fost demontată şi reasamblată ca să se ştie cum se poate fabrica, pe 16 iulie 1945, celelate două au fost aruncate în capul japonezilor la Hiroshima şi Nagasaki, la începutul lui august 1945.

Hitler tot vorbea de „arma secretă” care urma să schimbe soarta războiului, iar Mussolini spune clar într-un discurs, reluat şi pe „Discovery” că a văzut în Germania „trei arme, trei bombe ale Apocalipsei, care vor schimba soarta războiului”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: