Edi Iordănescu, decizie drastică înainte de Euro 2024. Nimeni nu-l poate opri

Edi Iordănescu, decizie drastică înainte de Euro 2024. Nimeni nu-l poate opri Edi Iordănescu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Edi Iordănescu a luat o decizie drastică înainte de EURO 2024. În ultima perioadă, penalty-urile le-au făcut probleme celor de la naționala României, asta pentru că nu există un executant bun. În ultimii ani, golurile din penalty-uri au lipsit pentru națională, dar acum situația se schimbă.

Din ultimele 9 penalty-uri acordate în favoarea României, 6 au fost ratate! Doar Răzvan Marin (5-3 cu Belarus), Alex Maxim (1-2 cu Islanda) și Daniel Paraschiv (5-0 cu Moldova) și-ar fi făcut treaba bine.

Edi Iordănescu a decis

George Pușcaș a ratat de două ori (1-0 cu Finlanda, 1-1 cu Norvegia), Răzvan Marin (1-2 cu Georgia), Nicolae Stanciu de două ori (2-0 cu Kosovo şi 2-0 cu Liechtenstein) și Dennis Man (0-0 cu Bulgaria). La EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a decis ca Răzvan Marin să fie principalul executant.

Edi Iordănescu

Edi Iordănescu; Sursa foto: Arhiva EVZ

Se aștepta la asta

„Eu eram primul să bat cu Bulgaria, dar Dennis m-a rugat să-l las să bată, pentru încrederea lui. Era și un meci amical și am zis «Bate. Nu e nicio problemă!». Din păcate, a ratat. Așa a fost să fie. Cu siguranță că dacă acum vom primi penalty, probabil voi fi primul pe listă”, a spus Răzvan Marin în cantonament.

Ne puteți urmări și pe Google News
Razvan Marin

Razvan Marin. Sursa foto Arhiva EVZ

Răzvan Marin, un executant atipic de penalty-uri

Un jucător tehnic, cu un șut bun, Răzvan Marin nu este un executat obișnuit de penalty-uri. În cariera la seniori, acesta a executat 7 penalty-uri. La care se adaugă două la juniori. Dintre acestea, Marin transformat 5.

Potrivit analizei Wyscout, dintre penalty-urile ratate, Marin a trimis mingea o dată în bara transversală și o dată pe jos, în stânga portarului, care a respins mingea. Dintre cele marcate, patru au fost la semiînălțime (două în stânga portarului, unul pe mijloc și unul în dreapta), unul pe jos, pe mijloc și unul pe sus, tot pe mijloc, sub bară, potrivit GSP.

Naționala României va juca cu Ucraina luni, 17 iunie. Apoi, tricolorii vor avea meci cu Belgia pe 22 iunie.