Evenimentul Zilei > Actualitate > Ecuația MAGICĂ. S-a descoperit ritmul IDEAL de lucru. Cât ar trebui să muncești
Ecuația MAGICĂ. S-a descoperit ritmul IDEAL de lucru. Cât ar trebui să muncești

Ecuația MAGICĂ. S-a descoperit ritmul IDEAL de lucru. Cât ar trebui să muncești

Ecuaţia magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză - a constatat o firmă letonă.

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numeşte a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicaţiei lunare Fast Company. Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariaţii la calculator în aplicaţii considerate ”productive”, ”neproductive” sau ”neutre”. Rezultatul a fost că 10% dintre salariaţii cei mai eficienţi luau pauze regulat, iar la campionii productivităţii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză şi o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversaţie cu colegul despre necazurile de la serviciu.

În iunie 2013, un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices şi publicat de site-ul Daily Mail arăta că cea mai scăzută productivitate se înregistrează la ora 14.55, adică în jurul orei mesei de prânz, notează Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: