Guvernul Italian a hotărât să închidă toate activitățile de producție de pe teritoriul țării care nu sunt strict necesare pentru asigurarea aprovizionării cu bunuri și servicii esenţiale. Premierul Giuseppe Conti a declarat, într-un discurs oficial, că este o măsură suplimentară adoptată în încercarea de a restânge răspândirea pandemiei de coronavirus.

Giuseppe Conti a precizat că decizia nu este ușoară și că va încetini „motorul productiv al țării, fără să-l oprească. Vor rămâne în funcțiune transporturile, farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare.

„’Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a menţionat premierul italian.

Măsura de suspendare a activității economice va fi în vigoare până la începutul lunii aprilie, mai precis până pe 3 aprilie.

Italia se confruntă cu cea mai gravă criză sanitară dintre toate statele afectate de pandemia de coronavirus. Conform unui bilanț publicat sâmbătă, au fost raportate 793 de noi decese în 24 de ore, un nou record. Numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa ca urmare a pandemiei de coronavirus a ajuns la 4.825, iar acest lucru în decurs de o lună.

Regiunea Lombardia (în nord) a înregistrat cea mai mare parte a deceselor (546) şi jumătate dintre cazurile noi.