Evenimentul Zilei > Sport > Eclipsă totală de fotbal la FCSB
Eclipsă totală de fotbal la FCSB

Eclipsă totală de fotbal la FCSB

Debusolați de schimbarea antrenorilor - trei în șapte etape - „roș-albaștrii” au ajuns la cinci eșecuri consecutive în campionat

Colapsul este total la FCSB, echipă care a ajuns pe locul al 13- lea al clasamentului. „Roș-albaștrii” sunt victime de cinci etape și nimic nu pare că poate opri căderea fără precedent.

La Mediaș, în jocul cu Gaz Metan, a debutat Bogdan Argeș Vintilă, antrenor care a acceptat să fie cureaua de transmisie între Gigi Becali și echipă. Rezultatul a fost un 0-4 umilitor, cu FCSB terminând meciul în inferioritate numerică, după eliminările lui Iulian Cristea (64) și Bozhidar Chorbadzhiy (75).

„Parcă se joacă în curtea școlii”

Elocventă pentru ce se petrece la FCSB, acolo unde nimeni nu mai înțelege nimic, este declarația lui Mihai Pintilii: „În campionat, mi-e rușine. Vom ajunge pe ultimul loc 100%. Noi ne mobilizăm, înc e r c ă m să facem, dar dacă joacă fiecare pentru el… parcă se joacă în curtea școlii”.

Afirmațiile mijlocașului arată că echipa nu are niciun reper, nu este coordonată de un antrenor decât pe foaia de joc. Practic, ultimii tehnicieni de la FCSB au fost doar executanții finanțatorului. Nicolae Dică, Mihai Teja, Bogdan Andone, Vergil Andronache și acum Bogdan Argeș Vintilă nu au avut autoritate în vestiar.

Jucătorii nu sunt i n t e r e s a ț i decât de ceea ce crede Gigi Becali, iar unii dintre ei vorbesc la telefon de 5-6 ori pe zi cu patronul, după cum a dezvăluit Ilie Dumitrescu. Latifundiarul din Pipera a spus că a văzut parametrii jucătorilor, după ultimul meci, și nu înțelege de ce echipa sa nu are posesie superioară. O explicație ar fi legată de numărul uluitor de fotbaliști folosiți în primele șapte etape. 30 de jucători au apărut până acum în tricoul vicecampioanei. Lipsa de omogenitate, lipsa traseelor și afinitățile în pase simple sunt astfel explicabile. Pentru FCSB urmează probleme uriașe. În următoarele trei runde, elevii lui Vintilă vor evolua cu Viitorul (a), Craiova (d) și CFR Cluj (a).

Guimaraes e cam genul Chiajnei”

În acest moment, deși nu am intrat în luna septembrie, FCSB pare că și-a compromis șansele la câștigarea titlului.

Așadar, pentru echipa lui Becali marele obiectiv rămâne Liga Europa. Joi, „roșalbaștrii” joacă în deplasare returul cu Vitoria Guimaraes din play-off-ul competiției. „E o echipă mult sub noi. Nu are cum să ne scoată. Nici nu se compară cu Mediaș. Guimaraes e cam genul Chiajnei. E de nivelul lui Hermannstadt. Rar se întâmplă surprize când sunt meciuri foarte mari”, a anunțat, triumfalist, Gigi Becali, la Pro X.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: