Evenimentul Zilei > Social > Echipamentele de combatere a coronavirusului au fost cumpărate. Cîțu a făcut anunțul
Echipamentele de combatere a coronavirusului au fost cumpărate. Cîțu a făcut anunțul

Echipamentele de combatere a coronavirusului au fost cumpărate. Cîțu a făcut anunțul

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susține că în prima săptămână din luna martie se va încheia achiziția pentru echipamente, material și substanţe de prevenire a infectării cu coronavirus.

Florin Cîțu a precizat că procedura s-a derulat conform calendarului stabilit și că nu sunt motive pentru ca aceasta să nu se încheie la timp.

„Calendarul, aşa cum arată acum, ar trebui ca toată procedura să fie încheiată în prima săptămână din luna martie. Nu există niciun motiv să credem că nu va fi încheiată atunci. (…) Termenul limită este începutul lunii martie pentru a încheia toată procedura, achiziţionarea”, a spus ministrul Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a oferit aceste informații ca răspuns la întrebarea premierului Ludovic Orban, din preambulul ședinței de Guvern, care a dorit să știe care este stadiul procedurilor derulate la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate privind această achiziție.

La începutul acestei luni, Guvernul a anunțat că va achiziționa în regim de urgență echipamente de protecție, precum seturi de suport respirator sau substanțe de dezinfectare, în contextul epidemiei de coronavirus din China. chizițiile sunt făcute în regim de urgență de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate din subordinea Ministerului Finanțelor.