Evenimentul Zilei > Politica > Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Există foarte mulţi judecători curajoşi şi corecţi, care îşi respectă meseria şi aplică legea
Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Există foarte mulţi judecători curajoşi şi corecţi, care îşi respectă meseria şi aplică legea

Echipa de comunicare a Elenei Udrea: Există foarte mulţi judecători curajoşi şi corecţi, care îşi respectă meseria şi aplică legea

Echipa de comunicare a Elenei Udrea revine cu un nou mesaj pe Facebook prin intermediul căruia transmit că există şi judecători corecţi şi curajoşi, precizând drept exemplu cazul fostei sale colege de celulă care a fost pusă sub control judiciar după patru luni.
Redăm integral mesaj postat pe pagina oficială de Facebook al Elenei Udrea: 
 
Există foarte mulţi judecători curajoşi şi corecţi, care îşi respectă meseria şi aplică legea
 
  • Colega de cameră a Elenei Udrea din ultimele două luni, acuzată de evaziune fiscală, a fost eliberată şi pusă sub control judiciar ieri. Decizia vine după patru luni petrecute în mod nejustificat în arest, aşa cum a constatat, de altfel, şi ultimul complet de judecată.
  • E o măsură care arată că normalitatea în sistemul judiciar poate fi uşor atinsă dacă există oamenii potriviţi care să aibă curajul să facă asta. Decizia de ieri reîntoarce lucrurile la stadiul lor firesc: cercetarea penală să se desfăşoare cu omul în libertate, care este nevinovat până la pronunţarea unei sentinţe judecătoreşti.
  • În cazul fostei colege de celulă a Elenei Udrea, arestarea nu a avut nicio noimă – în patru luni, această femeie a fost audiată o singură dată şi atunci la cererea ei. Mai mult, foste colege de muncă, în dosare similare, cu acuzaţii similare, au fost puse sub control judiciar încă din urmă cu două luni, în timp ce, pentru ea, purgatoriul a fost prelungit total nejustificat.
  • Această situaţie arată cât de important este şi curajul completului de judecată de a analiza o speţă şi de a privi dincolo de referatele procurorilor, care administrează probe doar împotriva inculpaţilor, nu şi în favoarea lor, aşa cum cere legea.