Evenimentul Zilei > Politica > Lege doar pentru unii. Androneasca conduce maşina fără centura de siguranţă. Ups, nu a văzut-o nimeni!
Lege doar pentru unii. Androneasca conduce maşina fără centura de siguranţă. Ups, nu a văzut-o nimeni!

Lege doar pentru unii. Androneasca conduce maşina fără centura de siguranţă. Ups, nu a văzut-o nimeni!

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a acordat recent un interviu la Antena3 chiar în timp ce-şi conducea autoturismul. Nu ar fi nimic nelalocul lui dacă aceasta ar fi condus regulamentar şi par fi purtat centura de siguranţă, aşa cum prevăd regulile de conduită în traficul rutier.

Andronescu a apărut la o emisiune de la Antena3 stând de vorbă cu un reporter în timp ce se deplasa cu maşina către Politehnică. Cum interviul a fost continuat şi pe drumul de întoarcere ministrul Educaţiei apare în imafini cu centura pusă.

Potrivit Codului Rutier, această înseamnă abatere şi se pedepseşte cu o sancțiune formată dintr-o amendă și două puncte de penalizare.

 

Cum un punct-amendă valorează 10% din salariul minim pe economie, adică 1900 de lei, atunci ministrul Educației ar fi putut primi o amendă de 380 de lei.

Cu toate acestea, dacă ar fi plătit în cinci zile lucrătoare, cum prevăd noile reglementări, atunci abaterea privind nepurtarea centurii ar fi fost înjumătățită.