Evenimentul Zilei > International > E sfârșitul lumii! New York Times îi dă dreptate lui Donald Trump. Dacă ar auzi și Iohannis…
E sfârșitul lumii! New York Times îi dă dreptate lui Donald Trump. Dacă ar auzi și Iohannis…

E sfârșitul lumii! New York Times îi dă dreptate lui Donald Trump. Dacă ar auzi și Iohannis…

Un editorial din The New York Times a recunoscut în mod uimitor că Donald Trump a avut dreptate atunci când a cerut ca școlile să nu se închidă în timpul pandemiei de COVID-19.

La doar câteva ore după ce s-a anunțat că școlile din orașul New York vor fi obligate să își închidă porțile, în cadrul noilor restricții pentru combaterea COVID, editorialistul New York Times, Nicholas Kristof, a scris un articol care poartă titlul „Când Trump a avut dreptate și mulți Democrați s-au înșelat”.

„Unele lucruri sunt adevărate, chiar dacă sunt spuse de președintele Trump”, își începe Kristof articolul. „Trump a cerut de luni de zile ca școlile să se redeschidă, și în această privință pare să fi avut dreptate cu asupră de măsură. Școlile, în special cele elementare, nu par să fi fost surse majore de transmitere a coronavirusului, iar învățământul online se dovedește a fi o catastrofă pentru mulți dintre copiii care fac parte din familii cu venituri reduse.”

„Care sunt prioritățile noastre?”

Iar ziaristul de la New York Times continuă:

„Cu toate acestea, America închide școlile – orașul New York a anunțat miercuri că școlile se închid în cel mai mare district al său – deși este permis ca alte afaceri, precum restaurantele și barurile, să își desfășoare activitatea. Care sunt prioritățile noastre?”, s-a întrebat autorul, care a afirmat că, doar „în ultimă instanță” ar trebui să se recurgă la închiderea școlilor.

Nicholas Kristof s-a plâns în legătură cu modul în care dezbaterea privind menținerea deschisă a școlilor a fost „politizată” după ce Donald Trump a „făcut scandal” în luna iulie în legătură cu necesitatea redeschiderii școlilor, „încercând să protejeze normalitatea”, în vreme ce „prea mulți Democrați s-au aliniat instinctiv de partea cealaltă”.

Ziaristul de la New York Times a amintit cum candidatul Democrat la alegerile prezidențiale, Joe Biden, împreună cu numeroși primari și guvernatori Democrați, au îndemnat la „precauție extremă”.

Nu doar în privința școlilor Trump a fost ținta criticilor politicienilor și a presei de stânga, președintele pledând în repetate rânduri pentru menținerea unei vieți pe cât posibil normale, în ciuda epidemiei.