Evenimentul Zilei > International > E rupere la metrou! Molima i-a înnebunit pur şi simplu pe oameni. Imagini virale
E rupere la metrou! Molima i-a înnebunit pur şi simplu pe oameni. Imagini virale

E rupere la metrou! Molima i-a înnebunit pur şi simplu pe oameni. Imagini virale

Scene incredibile la metroul din Londra! În ciuda mesajelor autorităţilor, care au recomandat izolarea şi evitarea deplasărilor, metroul a fost supraaglomerat din cauza navetiştilor.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a refuzat să suplimenteze numărul garniturilor, chiar dacă oamenii se înghesuie mai rău ca niciodată în vagoane, sporind astfel riscul de răspândire a Coronavirusului.

„Motivul pentru care tranportul public încă mai funcţionează este că trebuie să permitem angajaţilor-cheie să ajungă şi să se întoarcă de la muncă. Mă refer la acei oameni care nu pot lucra de acasă: asistentele medicale, medicii, ofiţerii de poliţie şi pompierii.

În plus, avem mai mult de 20% cazuri în care angajaţii din transportul public sunt bolnavi sau în izolare, iar asta include şi membrii importanţi, aşa că trebuie să ne asigurăm că totul se desfăşoară în siguranţă.

Mesajul meu este să nu folosiţi transportul public decât dacă aveţi cu adevărat nevoie să mergeţi la muncă, iar dacă trebuie, nu-l folosiţi în orele de vârf.

Pur şi simplu, nu putem rula trenuri care nu sunt sigure. Unii dintre cei care au fost la metrou azi şi ieri nu sunt esenţiali şi de aceea am fost îngrijorat cu privire la mesajele transmise şi la lipsa clarităţii acestora.”

Marţi, Secretarul Transporturilor, Grant Shapps a transmis că Guvernul ar putea interveni pentru a pune mai multe trenuri în funcţiune.